• DOLAR 32.6
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2528.304
  • ...
Otobüs duraklarında enerji üretilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te otobüs duraklarında güneşten elektrik enerjisi üretilebilmesi için çalışma başlatıldı. Bu kapsamda hazırlanan Solar Enerjili Otobüs Durağı'na yönelik ilk denemede başarı sağlandı. Proje kapsamında durakta bekleyen yolcular, telefon, tablet ve engelli araçları gibi ekipmanlarını şarj edebilecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya alınan "Solar Enerjili Otobüs Durağı" projesi çerçevesinde enerjisini güneşten alan solar durak geliştirildi. Şehrin belirli noktalarına yerleştirilecek otobüs durakları kentte ekolojik farkındalık oluşturacak.

Yeni duraklar, gece aydınlatma için ihtiyaç duyduğu enerjinin de tamamını karşılayacak. Sürdürülebilir bir kentleşme amacıyla uygulanan proje kapsamında değişik ve farklı yenilenebilir enerji yatırımlarına ışık tutacak.

Otobüs duraklarının çatısının da enerji üretebilecek bir alan olarak kullanılabileceği, bu sayede karbon emisyonunu azaltmaya katkı sağlanacağını gözler önüne seren durakların doğa dostu malzemelerden üretildiği bildirildi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir