• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

Ramazan-ı Şerif, Mardin'de tüm güzelliğiyle yaşanmaya devam edilirken, kentin tarihi çarşılarında da Ramazan bereketi yaşanıyor.

Ekonomik sıkıntı nedeniyle yeterince satış yapamadıkları için sıkıntılı günler yaşayan esnafın, Ramazan dolayısıyla yüzleri güldü.

Yılın 11 ayında harcamalarında tasarruflu davranan vatandaşlar, Ramazan'da bol bol alışveriş yapıyorlar.

İhtiyaçları için Mardinlilere hazırlık yapan esnaf, bol çeşitli tezgâhların çoğunda Ramazan'ın vazgeçilmez tatlarından olan hurma, meyan kökü şerbeti, tatlı, sahurluk ilk sıralarda yerini alıyor.

Sit alanında yer alan Sokul Bakar Çarşısı başta olmak üzere tarihi çarşıların ile mahallelerde kurulan pazarlar alışveriş için tercih edilen mekanların başında geliyor.

Vatandaşların iftar için en çok hurmaya rağbet ettiğini belirten esnaf, sahur için tercihin ise daha farklı olduğunu söylüyor.

 "Ramazan bereketini de beraberinde getirdi"

Tarihi çarşının Ramazan ayının gelmesiyle en kalabalık günlerini yaşadığını anlatan esnaf Beşir Yağcı, "Ramazan, bereketini de beraberinde getirdi. Allah'a şükürler olsun. Bir süreden beridir işler durgundu. Fakat şimdi işlerimiz hareketlenince tüm esnaf da mübarek ayın bereketinden yararlanıyor. Ramazan'a en güzel şekilde hazırlandık. Ramazan ayının bolluk bereketi, çarşımıza da yansıdı. Ben daha çok tahin, pekmez ve helva gibi sahurluk gıda satıyorum." dedi

Giyimci esnafı bayramın yaklaşmasını bekliyor

Giyimci esnafı ise bayramın yaklaşmasını bekliyor. Ramazan ayının çok güzel geçtiğini, fakat şu an işlerinin durgun olduğunu belirten giyimci esnafı Abdüsselam Öztürk, bayrama bir hafta kala işlerinin hareketleneceğini söyledi.

"Ramazan'ın bereketiyle iş yapıyoruz"

Ramazan ayının çok güzel geçtiğini dile getiren Hacı Beşir Erkan da havaların serin, kendilerinin de mutlu olduğunu söyledi.

İşlerinin çok iyi olduğunu dile getiren esnaf Necmettin Yüksel ise havaların serin olması nedeniyle vatandaşların da dışarı çıkarak alışverişlerini yaptığını ifade etti.

Yüksel, "Rabbime binlerce şükürler olsun ki, Ramazan'ın bereketiyle iş yapıyoruz. Her hangi bir sıkıntı yok, çok güzel. Ramazan bereket ayıdır. En güzel şekilde geçirmeye çalışıyoruz."  dedi.

"Alışverişimizi yaptık, eve dönüyoruz"

Ülkesindeki savaş nedeniyle Mardin'e yerleşerek esnaflık yapan Suriyeli Muhammed, işlerinin çok iyi olduğunu ve çokça şükrettiğini söyledi. (M. Salih Keskin - İLKHA)