• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Vodafone Park`a inen darbecilere ceza!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Vodafone Parka helikopterle inen darbecilere ağırlaştırılmış müebbet15 Temmuz darbe teşebbüsünde Yalova Hava Meydan Komutanlığı ve İstanbul Yeşilköy Hava Harp Okulu Komutanlığı`nda görevli 16 askerin yargılandığı davada mahkeme heyeti, Vodafone Park Stadına inen helikopter pilotlarının da aralarında bulunduğu 7 askeri ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı.

İstanbul 27`inci Ağır Ceza Mahkemesi`nde görülen duruşmaya tutuklu 9`u tutuklu 16 sanık katıldı. Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, 6 sanığı “Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığını dikkate alarak verilen cezada takdir indirimi uygulamadı.

VODAFONE PARK`A İNEN PİLOTA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 9 YIL HAPİS

Helikopter pilotu Tuncay Yıldırım`a ise “Anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs” ve “Kamu aracı kullanılarak cebirle, gece vakti silahla ve birden fazla kişi tarafından iş yeri dokunulmazlığının ihlali” (Beşiktaş Vodafone Park Stadı`na helikopter indirilmesi) suçundan 9 yıl hapis cezası verdi. Avukatlık ücreti olarak 4 bin 360 TL`nin de Yıldırım`dan tahsil edilerek suçtan zarar gördüğü gerekçesi ile davaya katılma talebi kabul edilen Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği`ne ödenmesine hükmetti.

YILDIRIM`IN AVUKATI HAKKINDA SUÇ DUYRUSU

Sanık Hasan Yıldırım`ın avukatı Muazzez Görkem Büyükgövez`in savunma yapıldığı aşamada “FETÖ`nün hep birlikte yaratılan bir örgüt olduğu ve aslında böyle bir örgütün bulunmadığı” yönündeki beyanları nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı`na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

6 SANIK BERAAT ETTİ

3 sanık “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 6 yıl ile 10 yıl arasında değişen hapis cezası alırken 6 sanık ise beraat etti.

BİR DOLAR DELİL OLARAK SAKLANACAK

Mahkeme ayrıca suçtan zarar gördükleri gerekçesi ile davaya katılma talebi kabul edilen  Başbakanlık, Milli Savunma Bakanlığı, TBMM Başkanlığı`nın avukatlık ücreti 4 bin 360 TL`nin 7 sanıktan ayrı ayrı eşit olarak tahsiline karar verdi. Yapılan aramalarda ele geçirilen bir doların delil olarak saklanmasına hükmetti. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir