• DOLAR 32.505
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2487.432
  • ...
"Zulüm 1453`te başladı` diye yazanları unutmadık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un fethinin 565. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen özel programa katıldı. Haliç Kongre Merkezindeki programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma gerçekleştirdi.

Konuşmasına, davetlilerin Ramazan ayını kutlayarak, tutulan oruçların yapılan ibadetlerin kabul olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'ten, manevi rehberleri olan âlimlerden, fethe katılan askerlerden ve bu şehrin bu millette kalması için mücadele edenlerden Allah'ın razı olması temennisinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şu dua cümleleriyle devam etti: "Ya Rab, Fatih'in İstanbul'u fethetmesini sağlayan inançla, azimle, kararlılıkla bize de her gün yeni gönüller fethetmeyi nasip eyle. Ya Rab, 'şehadetleri dinin temeli' olan ezanların kıyamete kadar bu şehrin üzerinde yankılanmasını sağla. Ya Rab, her köşesi bir başka evliyanın, gönül sultanının mekânı olan bu şehrin üzerindeki manevi zırhı kıyamete kadar muhafaza eyle. Ya Rab, kimsesizlerin kimsesi, gariplerin son sığınağı olan bu şehri sen koru."

İstanbul'un fethi kendileri için ne kadar sevindirici, ne kadar iftihar verici bir hadiseyse, birileri için de o derece büyük bir felaket günü olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bu şehrin sokaklarına 'zulüm 1453'te başladı' diye yazanları unutmadık. Bizans askerlerinin kostümleriyle polisimizin, jandarmamızın karşısına dikilenleri unutmadık." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz gecesi tankları alkışlayanları, 'kontrollü darbe' diyerek milletin zaferine gölge düşürmeye çalışanları unutmadık. Bayrağımızı görmeye tahammülü bulunmayanları, ezandan rahatsız olanları, pasaportundan utananları unutmadık." diye konuştu.

"Türkiye'ye, terörle mücadeleden ekonomik şantaja kadar her konuda saldıranların ağzıyla dış politika perspektiflerini kuranlar, İstanbul'un Fethini hâlâ hazmedemeyenlerdir." sözleriyle konuşmasını sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm dünyanın Batı ülkelerinde yükselen İslam düşmanlığından endişe ettiği bir dönemde, İslam ifadesini sadece "İslami radikalizm" kavramıyla kullananların Fatih'in mirasına sahip çıkmayacaklarını belirtti.

İstanbul kendilerine ecdadın en kıymetli emaneti olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu şehirle bağımızı ne kadar muhkem tutarsak, ülkemize verdiğimiz hizmetleri de o denli büyütebiliriz. Kalp durursa, diğer organlar da görevlerini yerine getiremez. İstanbul, Türkiye'nin kalbidir. Bunun için İstanbul'un üzerine adeta titrememiz gerekiyor." ifadelerini kullandı. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir