• DOLAR 32.331
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2297.849
  • ...
Vali Zorluoğlu Özalp İlçesinde iftar programına katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Valisi Murat Zorluoğlu, Özalp İçesinde düzenlenen ve halkın da yoğun katılım gösterdiği iftar programına katıldı.

Özalp Hükümet Konağı önünde, Cumhuriyet Caddesi üzerinde kurulan iftar sofrasına Vali Zorluoğlu'nun eşi Sevcan Zorluoğlu Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ferhat Vardar ile ilçe protokolü katıldı.

İlçe halkıyla birlikte iftar açan Vali Zorluoğlu, tutulan oruçların kabulünü dileyerek, Özalp'te gördükleri güzel manzaranın kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Zorluoğlu, "Gerçekten bugün Özalp bir başka güzel. Burada, geldiğimiz andan itibaren bizlere göstermiş olduğunuz misafirperverlik gözlerimizi yaşarttı. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Düzenledikleri iftar programlarıyla vatandaşlarla birlikte olmaya gayret gösterdiklerini belirten Vali Zorluoğlu, "Özalp'te olduğu gibi Tuşba'da, Edremit'te, İpekyolu'nda, Erciş'te, Çaldıran'da, Saray'da... tüm Van genelinde burada gördüğümüz güzellikleri her akşam ilçelerimizdeki mülki amirlerimiz, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle, hep birlikte iftar açarak yaşıyoruz." diye konuştu.

Van'ı 2 sene öncesiyle kıyasladığında gelinen noktanın takdire şayan olduğunu belirten Vali Zorluoğlu, şöyle devam etti:

 "Bu huzur ortamı devam ettiği sürece, sizler kendi çocuklarınızın geleceğine sahip çıktığınız müddetçe, Allah'ın izniyle hiçbir güç sırtımızı yere getiremez. Yine Allah'ın izniyle burada son 1 yılda yaptığımız ve birçoğunuzun şahit olduğu belediye hizmetleri, mahallelerimizde yaptığımız çalışmalar, inşallah daha da fazlasıyla devam edecek. Yeter ki bizler birbirimize destek olalım. Bu güzel manzarayı, bu güzel ortam hazırlayan sizlerin bu çabasına müteşekkirim. Özalp'te çok uzun zamandır görmek istediğimiz manzaraları, birliğimizi, beraberliğimizi, bir olduğumuzu, kardeş olduğumuzun en somut örneğini bugün burada hep beraber yaşıyoruz."

Konuşmasının ardından ilçe merkezindeki Kurtuluş Parkını gezerek vatandaşlarla hasbihal eden Vali Zorluoğlu, daha sonra ilçenin Emek Mahallesine geçerek Ağustos ayında aynı mahalleyi ziyaretinde tanıştığı ve geçtiğimiz günlerde 82 yaşında vefat eden Şükriye Kul'un taziyesine katıldı.

Vali Zorluoğlu, Kul ailesine taziye dileklerini bildirdikten sonra ilçeden ayrıldı. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir