• DOLAR 32.384
  • EURO 35
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Türkiye ve dünya gündemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MGK Toplantısı'na başkanlık edecek.

- Toplantıda Başbakan Binali Yıldırım da yer alacak.

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Seçim Öncesi Gözlem Heyeti'ni kabul edecek.

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gaziantep Gazeteciler Cemiyetini ziyaret edecek, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile bir araya gelecek.

4- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, TİKA tarafından Greenpark Otel'de düzenlenecek 2. Balkan Buluşması'na katılacak.

5- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Bakanlık personelinin şehit yakınları ve gaziler için topladığı yardımları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya, Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde teslim edecek.

6- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Güneysu ilçe merkezinde esnaf ziyaretinde bulunacak, AK Parti'nin Fındıklı ve Çayeli ilçelerindeki seçim irtibat bürolarını açacak, Çayeli'de kanaat önderleriyle iftarda bir araya gelecek.

7- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Prof. Dr. Semavi Eyice`nin Fatih Camisi'ndeki cenaze törenine katılacak, tekstil fabrikasında işçilerle bir araya gelecek, Ordulularla iftar programında buluşacak.

8- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan "Gazze Filistin Türkiye Dostluk Hastanesi'nin Açılması, Ortak İşletilmesi ve Devri İle Filistin Vatandaşlarının Tıpta Uzmanlık Eğitimini Türkiye'de Almasına Dair Protokol" imza töreni için Filistin Sağlık Bakanı Jawad Awad ile makamında bir araya gelecek. 

9- CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cacabey Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek mitinglerde konuşacak.

10- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Paris'te Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Bakanlar Konseyi Toplantısı çerçevesinde düzenlenecek "Küresel Bağlamda OECD: Genel Sekreter'in Stratejik Eğilimleri" konulu oturuma ana konuşmacı olarak katılacak.

11- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Ülkemizin 2023 Yılı Hedefleri Doğrultusunda Yeni TÜBİTAK`ın Yakın Dönemdeki Destek Programlarının Tanıtım Töreni"ne iştirak edecek.

- Özlü, Haymana'da Şehit Piyade Uzman Çavuş Abdullah Kolcu'nun cenaze töreninde bulunacak.

12- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun (DEİK) iftar programına katılacak.

13- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bayburt'ta Demirözü ve Gökçedere bölgelerinde esnaf ziyaretinde bulunacak.

14- TÜİK, mayıs ayı ekonomik güven endeksini yayımlayacak.

15- FETÖ davaları

- Akıncı Üssü darbe davasında 458 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

- Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'nda meydana gelen olaylara ilişkin 243 kişi hakkında açılan dava Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda görülecek.

- Darbe girişiminde, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin haklarında 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 133'ü tutuklu 143 sanığın yargılanmasına İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde devam edilecek.

- FETÖ'nün darbe teşebbüsünde Atatürk Havalimanı'nı işgal girişiminde bulunulması ve burada çıkan olaylarda 2 kişinin şehit edilmesine ilişkin 95'i tutuklu 159 sanığın yargılanması, İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde sürecek.

- 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin davada 52'si tutuklu, 12'si firari 87 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

- FETÖ'nün eğitim kurumlarına yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan tutuksuz 86 sanığın yargılanması, 8. Ağır Ceza Mahkemesinde sürecek.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir