• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son değerlendirmelerine göre, Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara ile Kuzey Ege kıyıları dışında kalan bütün bölgelerin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor, Türkiye genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağış uyarısı!

Yağışların; öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Uşak, Afyonkarahisar, Denizli, Konya, Karaman, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Amasya, Tokat çevreleri, Kayseri'nin batısı ile Muğla ve Aydın'ın iç kesimlerinde kuvvetli (21-50 mm/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Parçalı ve çok bulutlu, Kuzey Ege kıyıları dışında bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak ile Muğla ve Aydın'ın iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm/m2) olması bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bölge genelinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Göller Yöresi ile Antalya'nın kuzey çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 mm/m2) olması bekleniyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Konya, Karaman, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat ve Kayseri'nin batısında yerel olarak kuvvetli (21-50 mm/m2) olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Sinop çevrelerinin, gece saatlerinden sonra bölge genelinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli (21-50 mm/m2) olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BAZI İLLERDE HAVA

Adana: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29°C

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25°C

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29°C

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18°C

İstanbul: Parçalı ve yer yer çok bulutlu 26°C

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24°C

Zonguldak: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21°C (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir