• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan "ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirmeyle ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde toplam 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak. Bunların ilanı önümüzdeki perşembe günü ÖSYM tarafından yapılacak." dedi.

2018 yılı içerisinde Maliye Bakanlığından Sağlık Bakanlığına 55 bin kadro aldığını, bu kadronun 9 bininin geçtiğimiz ayda ilan edildiğini ve alımların gerçekleştiğinin altını çizen Bakan Demircan, "Önümüzdeki haziranın ilk haftasında yani seçim öncesi alımlara başlayacağız. Diğer kadrolar için de seçim sonrası ilana çıkacağız." şeklinde konuştu.

Demircan alımlarla ilgili, 18 bin personelin içerisinde en çok ebe, hemşire, tekniker ve teknisyen gibi sağlık branşlarından elemanların alınacağını sözlerine ekledi.

Bakan Demircan ayrıca "İnşallah onun peşinden çok da geciktirmeden 19 bin de sağlık işçisi alacağız. Dolayısıyla sağlıktaki personel açığını bu sene bir nebze, gelecek sene inşallah daha güçlü bir şekilde gidereceğiz." İfadelerini kullandı. (İLKHA)