• DOLAR 32.487
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2490.547
  • ...
Batman'da 'e-sınav' salonu hizmet vermeye başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2018'den itibaren tüm illerde hayata geçirilmesi planlanan 'e-sınav' salonlarının İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde de kurulumu tamamlandı.

Müdürlükteki e-sınav salonu MTSK sınavının yapılmasıyla hizmet vermeye başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü B blok 2'nci katta kurulan 'e-sınav' salonunun sınav hizmeti vermeye başlanması üzerine 'e-sınav' salonunu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, 'e-sınav' salonu hakkında Bilgisayar ve Ağ Sistemleri Yöneticisi Tevfik Edis'ten bilgi aldı, sınava giren adaylara başarı diledi.

Kurtaran, "Bakanlığımızın Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursu sınavlarında kâğıt ve kalem kullanımına son veren, adayları işaretlemeyi unutma kaygısından kurtaracak olan 'e-sınav' salonu hizmet vermeye başladı. Bundan sonra adaylar pilot uygulamanın yapıldığı diğer illere gitmeden ilimizde sınava girecek, adaylar randevu sistemiyle en yakın tarihte müdürlüğümüz bünyesinde kurulan 'e-sınav' salonuna gelip sınava girerek, sınav sorularını elektronik ortamda yanıtlayacak." dedi.

Açıklamanın devamında Kurtaran, şunları söyledi: "Sınav bitiminde sonuçlarını hemen salon çıkışında bulunan kiosk cihazından öğrenebilecek. Bugün 'e-sınav' salonunda ilk 30 adayın sınava alınmasıyla 'e-sınav' salonumuz sınav hizmeti vermeye başladı. Hafta içi her gün 2 oturum ve hafta sonu da her gün 6 oturum olmak üzere haftada 22 oturum ile adaylar ilimizde sınava girecek. 'E-sınav' salonumuzun tüm şoför adaylarına ve ilimize hayırlı olmasını diliyor, sınava girecek tüm adaylara da başarılar diliyorum."(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir