• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2509.358
  • ...
Gaziantep'teki otobüs duraklarında enerji üretilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te otobüs duraklarında güneşten ışığından elektrik enerjisi üretilebilmesi çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda hazırlanan "Solar Enerjili Otobüs Durağı"na yönelik ilk denemede başarı sağlandı. Projeyle durakta bekleyen yolcular, telefon, tablet ve engelli araç gibi ekipmanlarını şarj edebilecek.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulamaya alınan "Solar Enerjili Otobüs Durağı" Projesi çerçevesinde enerjisini güneşten alan solar durak geliştirildi. Şehrin belirli noktalarına yerleştirilecek otobüs durakları kentte ekolojik farkındalık oluşturacak.

Doğa dostu malzemelerden üretilen yeni duraklar, gece aydınlatma için ihtiyaç duyduğu enerjinin de tamamını karşılayacak. Sürdürülebilir bir kentleşme amacıyla uygulanan proje kapsamında değişik ve farklı yenilenebilir enerji yatırımlarına ışık tutacak.

Otobüs duraklarının çatısının da enerji üretebilecek bir alan olarak kullanılabileceğini belirten yetkililer bu sayede karbon emisyonunu azaltmaya katkı sağlanacağını söylediler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir