• DOLAR 32.433
  • EURO 34.484
  • ALTIN 2488.112
  • ...
İkiyüzlülüğün resmidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriyeli Aylan El Kürdi`yi sınırlarına almamak için kendi yasalarını ihlal eden, sınırları kaldırılmış iken dikenli tellerle mülteci göçünü engellemeye çalışan Batı`nın ne kadar ikiyüzlü olduğu geçen hafta Fransa`nın Paris kentinde bir kez daha anlaşılmıştı.

Özellikle Orta Doğu ve Afrika'daki zulümden kaçarak Avrupa'ya sığınmaya çalışan mültecilere sırt çeviren Avrupa'nın tutarsız tavrı, Fransa'da gerçekleşen kurtarma operasyonu ile yeniden tescillendi.

Paris`te balkondan sarkan çocuğu kurtarmak için balkondan balkona atlayan ve  düşmek üzere olan çocuğu kurtararak ülkede gündem olan Malili göçmen Mamoudou Gassama`nın yaşadıkları Batı medeniyetinin rezil halini gözler önüne seriyor. Normal şartlarda vatandaşlık hakkı olmayan, kaçak muamelesine uğrayan bu genç yaptığı güzel hareket sonrasında "Malili örümcek adam" lakabını aldı, Fransa cumhurbaşkanı Macron ile görüştü.

Batı`nın mültecileri kategorize eden tavrına isyan eden karikatürist Tjeerd Royaards`ın yaptığı eleştiri sosyal medyada en beğenilen çizimlerden biri oldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir