• DOLAR 32.574
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2432.771
  • ...
SON DAKİKA
AB Suriye`ye yönelik yaptırımları uzattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Konseyi, bugün Brüksel'de düzenlenen toplantı çerçevesinde "Avrupa Konseyi, 28 Mayıs 2018'de AB'nin Suriye rejimine yönelik yaptırımlarını 1 Haziran 2019'a kadar uzatmıştır." açıklamasını yaptı.

Suriye rejiminin sivil halka yönelik baskıları nedeniyle AB'nin kısıtlayıcı önlemleri devam ettirme kararı aldığına dikkat çekilen açıklamada, yaptırım listesindeki kurum ve kişilerin güncellendiği kaydedildi.

Açıklamada, yaptırım listesindeki Baas rejimi yanlısı 67 kurum ve 259 kişiye seyahat yasağı ve mal varlıklarının dondurulması yaptırımlarının uygulandığı, bu kişilerden 4'ünün Suriye'de sivil halka karşı kimyasal silah kullanımının geliştirilmesine katkıda bulunduğu bildirildi.

Açıklamada AB'nin Suriye'deki krizin BMGK ve Cenevre kararları doğrultusunda siyasi yolla çözülmesi sürecine sadık olduğu ve krizin askeri bir çözümünün olmayacağı da vurgulandı.

Suriye rejimine karşı AB'nin uyguladığı yaptırımlar arasında petrol ambargosu, Suriye Merkez Bankasının AB'de bulunan varlıklarının dondurulması ve rejimin baskıyı artırmasına yardımcı olabilecek teçhizat ve ekipmanlara ithalat yasağı gibi maddeler bulunuyor. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir