• DOLAR 32.593
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2415.25
  • ...

 

EKONOMİ SERVİSİ

Bursa iş dünyası temsilcilerinden oluşan heyet, Iğdır, Doğubayazıt ve Ağrı bölgesinde bir dizi ziyarette bulundu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Meclis Başkanı Ali Uğur ve yönetim kurulu üyeleri ile BTSO üyelerinin yer aldığı heyet, Iğdır ve Doğubayazıt Ticaret ve Sanayi odalarıyla kardeşlik protokolü imzalamanın yanı sıra Doğubayazıt ilçesinde düzenlenen ‘Kardeşlik İftarı`nda da 3 bin kişiyle birlikte orucunu açtı.

“BTSO, MARKA PROJELERE İMZA ATIYOR”

BTSO heyeti, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Alpaslan ile yönetim kurulu üyelerinin misafiri oldu. BTSO ile Ağrı TSO arasında kardeşlik protokolünün imzalandığı programda konuşan Ağrı TSO Başkanı Saim Alpaslan, BTSO`yu Bursa ve ülke ekonomisine yönelik hayata geçirdiği projelerden dolayı kutladı. Bursa`da 100 bine yakın Ağrı kökenli vatandaşın ikamet ettiğini anımsatan Saim Alpaslan, “Bursa`da ticaret ve sanayi ile uğraşan binlerce hemşerimiz var. Ağrılı iş insanları olarak BTSO`nun iş dünyasına yönelik projelerini yakından takip ediyoruz. Bursa heyetini misafir etmek bizi mutlu etti. Bursa iş insanlarının Ağrı`ya yaptığı ziyaret bize ayrı bir güç verdi.” dedi.

“BİR DAKİKAMIZ BİLE BOŞ GEÇMEDİ”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ağrı ve Iğdır programının oldukça verimli geçtiğini belirterek, “Türkiye`nin her şehri ayrı bir güzelliği barındırıyor. Dostlukta, kardeşlikte, buluşmada ve istişare etmede hayır vardır. Bu güzellikleri Ağrı`da bir kez daha gördük. Çok güzel ağırlandık. Programımızın bir dakikası boş geçmedi. Çok güzel ve anlamlı bir programa imza atıldı. Organizasyondan dolayı BTSO`ya ve iş dünyası temsilcilerine teşekkür ederim.” diye konuştu.

“HER ŞEHRİMİZ ÜLKEMİZE DEĞER KATIYOR”

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye`nin hedeflerine ulaşmasında her şehrin ayrı bir değer kattığını söyledi. Bursa iş dünyası olarak anlamlı bir organizasyona imza attıklarını kaydeden Başkan Burkay, “İş insanlarımızla bir araya gelerek, ortak çalışma noktalarımızı görüşme imkanı yakaladık. Bu kardeşlik protokolü de aslında Bursa`nın ekonomi ve sanayide sahip olduğu tecrübenin bu bölgeye aktarılması adına çok güzel bir zemin hazırlayacak.” şeklinde konuştu.

“KARDEEŞLİĞİMİZ SONSUZA KADAR SÜRECEK”

“Bursa`nın bütün malını mülkünü bana verseydiniz, ben sizin gelişiniz kadar mutlu olamazdım” diyen Doğubayazıt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan, “Bu kardeşliğimiz sonsuza kadar sürecek. Ülkemiz zorlu günlerden geçiyor. Ekonomi dünyası belki de bu yaşadığımız sıkıntıların en bariz saldırılarından birisine maruz kalmıştır. Bu muhabbet ve kardeşlik devam ettiği müddetçe bu ülkeyi bölünemeyecek. BTSO`nun fikirlerinden ve kurumsal kapasitesinden istifade etmek istiyoruz. Bursa heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.” dedi.