• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kalk, hadi toparlan, dirilt kalbini!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

DOĞRUHABER/ZEYNEP AYKAN

Kalk, hadi toparlan, dirilt kalbini!

Kalbimizin ilk kıpırtısı, uyanışı nasıl olacak? Kimi zaman hepimiz yaşamışızdır bulunduğumuz ortamdan, yaptığımız işlerden, her gün bir arada bulunmak zorunda kaldığımız insanlardan, ağır yüklerden, günlük sorumluluklardan “Artık en dibe vurdum” düşüncesi her yanımızı sarar. Ya da en büyük günahları işleyip, düzeltmeye çalışırken daha da bulaştığımız, bataklıkta çırpınıp durur. “Artık ben kurtulamam” düşüncesine saplanıp kalmışızdır. İşte Şeytanın vesvesesi budur!

İnsan ömrünün yarısı aramakla, yarısı da bulamamakla geçermiş. Gün gelir, insan içinde taşıdığının aslında aradığı olduğunu anlar. Kendine bu kadar yakın olanı ararken bulamaması içine hiç dönüp bakmadığı içindir. Bu nedenledir ki zulmü hep başkasına ya da haşa kadere yükleriz ama zulmü nefsimiz bize kendi yapar. Tek kurtuluş Allah`u Teala`ya dönmektir.

Allah ( C.C ) bize her yerden, her olaydan tecelli eder: Bazen yeni doğan bir çocuğun sesinden bazen yağmur ile rahmet yağdırarak, bazen bir gök gürültüsü ile Celalini hatırlatarak ya da bir sabah ezan sesinin bizlere:

”Kalk hadi, toparlan, dirilt kalbini” diyerek.

Şimdiye kadar ezanı gerçekten hiç dinlemediğimizi fark ettirir bize. Biz de bu utanç ve pişmanlık ile ve secdede hissettiğimiz huzur ile mahcup duygularla kendimizi O`nun karşısında buluveririz, alnımızdan yakalamıştır bizi çok şükür, bizi bırakmaz. Yeter ki biz halimizi düzeltelim. Kalp kırdık Çok fena şeyler yaptık şimdiye kadar belki, günahı, çirkinliği biz yaptık ama sadece Yüce Rabbimiz temizleyebilir. İşte samimiyetle teslim olduk bile. Temizlemek, af O`nda, gayret bizde olmalı. Biz bir gelelim de Af kapısına, gerisine karışmayalım.

Yolculuğumuzun istikametini içe çevirmek RABBİMİZ`e dönmek, uzaklaştığımız asıl evimizin kapısına tekrar varmaktır. Ve Af edilmeyi dilemek ile olur. Bu Rahmet, Bu Cemal açmaz mı o kapıyı , Bu yolculuk uzun ama sonu çok güzel; Yaradanımıza kavuşmak muhakkak ki çok daha güzel. Bu dünya hayatının yorucu yollarından evimize varmanın sevincidir. Hele bir de bizi karşılayan O sınırsız, sonsuz güç rahmetiyle bizi sımsıkı sarmaya görsün Allah`ım hepimizi bu yolda bu seferde ihsan eylesin inşaAllah,

Bu haberler de ilginizi çekebilir