• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları il finali yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen Mardinli Profesör Doktor Aziz Sancar'ın başarısını ifade etmek ve bu tür başarılarla ilgili farkındalık yaratmak amacıyla organize edilen Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları'nın il finali yapıldı.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından hazırlanan "Hedefe Doğru 4 Başlık 7 Adım Projesi" kapsamında düzenlenen 3'üncü Geleneksel Liseler Arası Aziz Sancar Bilim Olimpiyatları'nın il finali Artuklu Aziz Sancar Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda yapıldı.

Finale; Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, şube müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenci katıldı. İl finaline 3'er gruplar halinde 10 ilçeden lise öğrencileri katıldı.

Büyük çekişmeye sahne olan il finalinde Midyat Anadolu Lisesi birinci, Kızıltepe Anadolu Lisesi ikinci ve Mardin Fen Lisesi üçüncü oldu.

Geleceğin Aziz Sancar'larının yarıştığı olimpiyatlar sonunda, Milli Eğitim Müdürü Sarı dereceye giren öğrencilere madalyalarını verdi.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, "Azmin ve çalışmanın insanları nerelere getirebileceğini gösteren, dünyaya nasıl imza atılabileceğini bize kanıtlamış Aziz Sancar adına düzenlenen ve bu yıl 3'üncüsünü düzenleyerek 'Geleneksel' hale getirdiğimiz bu yarışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. (M. Salih Keskin - İLKHA)

 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir