• DOLAR 32.376
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2325.58
  • ...
İslam ülkelerinin büyükelçileri iftar sofrasında buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İslam ülkelerinin Ankara büyükelçileriyle Diyanet İşleri Başkanlığının yemekhanesinde hazırlanan iftar sofrasında bir araya geldi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Erbaş, Allah'ın, insanları birbirlerine kardeş kıldığını belirtti.

Erbaş, "Bizler de kardeşlik ahlakına ve hukukuna göre ilişkilerimizi oluşturmak ve geliştirmek yoluna gidiyoruz. Esasen yaşadığımız dünyanın şartları da bu kardeşliği hayatın bütün alanlarında güçlendirmeyi zorunlu hale getirmektedir." dedi.

İnsanlığın kadim şehri, selam yurdu ve Müslümanların ilk kıblesi Kudüs'ün barbarca bir işgalle karşı karşıya olduğuna dikkati çeken Erbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnsanlığı, vicdanı, ahlakı, uluslararası hukuku hiçe sayan gözü dönmüş bir anlayış, Kudüs'te tam bir vahşet uygulamaktadır. Mahzun Filistin'in mazlum çocuklarına karşı işgalci güçler büyük bir zulüm yapmaktadır. Bu, bir insanlık suçudur. Bunu şiddetle telin ediyorum. Kudüs, Müslümanların ve insanlığın önünde bir vicdan, hukuk ve ahlak sınavıdır. Kudüs'ün izzeti çiğnenirken, insanların yaşama, inanç ve düşünce özgürlüğüne insafsızca müdahale edilirken, vahiyle kutsanan şehirde ezanlar susturulurken duyarsız kalanlar, insanlık vicdanında mahkûm, tarihin ve geleceğin önünde mahcup olacaklardır."

Filistin ve Kudüs'ü işgal edenlerin, dünyayı savaş ve kargaşaya sürükleyenlerin insaf, vicdan, hukuk ve insan hakları gibi değerlerin hiçbirini umursamadığının ortada olduğunu bildiren Erbaş, bu noktadaki yegane çözümün, ümmetin bir araya gelerek zulme ve işgale engel olması olduğunu vurguladı. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir