• DOLAR 32.517
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2488.323
  • ...

 

KUDÜS

Bar-Ilan Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Begin-Sadat Strateji Araştırmaları Merkezi analisti Cohen, sosyal paylaşım sitesi Twitter'da Arapça "TL`ye Yardım Edin" başlığıyla açılan hashtagle yaptığı değerlendirmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak, "Ey Hüsran Erdoğan!" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin israil Büyükelçisi Eitan Naeh'in ülkesine dönmek için gittiği havalimanında hakarete uğradığını ileri süren Cohen, "TL Türkiye tarihinde en düşük seviyesine indi." dedi.

Aynı zamanda işgalci çete israil hükümetine danışmanlık yapan Cohen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik, "Dünya servetinin yarısı sadece Yahudi bir aileye ait ve bu ailenin israil'in en büyük destekçisi olduğunu bilmiyor musun? Peki ya diğer Yahudi zenginlere ne dersin?" ifadesini kullandı.

Türkiye ekonomisini Yahudi lobisiyle tehdit eden Cohen, paylaşımında TL`deki dalgalanmaya işaret ederek, "Gelen daha kötü!" ifadesine yer verdi.

Cohen'in Twitter'daki yorumuna Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'dan takipçiler destek verirken, başta Katar olmak üzere diğer Arap ülkelerinden takipçiler tepki gösterdi.

AA