• DOLAR 32.576
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2496.486
  • ...
Erciş`in Yeni İmar Planını Halk da Bilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van Milletvekili Fatih Çiftçi ve çok sayıda davetlinin katıldığı programda yapılan açılış konuşmasının ardından, Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu deprem sonrası oluşturulacak ilçe merkezinin durumuna ilişkin çalışmaları anlattı.
 
İlçenin deprem sonrası yeniden ayağa kalkması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Arapoğlu, zor bir süreçten geçtiklerini ve bu durumda mutlaka elbirliğiyle hareket edilmesinin elzem olduğunu dile getirdi.
 
"Erciş`in 20-30 Yıl Sonrasını Düşünüyoruz"
Arapoğlu, "Bu ilçe hepimizin. İlçemizin yeniden ayağa kalkmaya ihtiyacı var. Modern bir şekilde yapılanmaya ihtiyacı var. Ciddi manada bir efor sarf etmemiz gerekiyor. Gerek biz belediye olarak, gerekse yapılması gereken işlerle ilgili olarak merkezi hükümet nezdinde ciddi manada taleplerimiz var. Erciş`in 20-30 yıl sonrasını düşünmek zorundayız. Vatandaşlarımızın, esnafımızın sabırsızlıkla beklediği İmar konusu var. Mastır proje çalışmaları doğrultusunda ihalemiz yapıldı. Mahallerde zemin etütleri yapılmaktadır. Ölçümler de yapılmaya başlanacaktır" dedi.
 
"Erciş`te Kentsel Dönüşüm Uygulanacak"
Hükümetin depremden dolayı Erciş`e yatırımlar açısından bakışının iyi olduğunu da hatırlatan Arapoğlu, "Kentsel dönüşüm zaten ülkemizin birçok yerinde uygulanmış ve uygulanmaktadır. Erciş şehir merkezine uygulanacak kentsel dönüşüm Türkiye`de bir ilk olacak. Hükümetin bize depremden ötürü iyi bir bakış açısı var. Biz de bunu fırsata çevirmek zorundayız. Erciş`i layık olduğu yere getirmemiz gerekiyor. Sizlerle bu konuları tartışıp fikir alışverişinde bulunmak istiyoruz" diye konuştu.
 
"Selçuklu Mimarisinde Bir Adet Sembol Cami Yaptırılacak"
Arapoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: "İlçe merkezi 9 bin 600 Hektar`dan oluşuyor. Bunun 3 bin 600 Hektarı halen imara açıktır. Biz tamamının imara açılmasını talep ettik. Esnaflarımızın dükkanları yıkılmış, borucunu ödeyemiyor. İşyeri sıkıntısının da acil çözülmesi gerekiyor. Özellikle Vanyolu ve çarşı merkezi öncelikli olarak buraların imar konusu ele alınacak. Erciş`e TOKİ tarafından Selçuklu mimarisinde bir adet sembol cami yaptırılacak. Belediye olarak şehir merkezinde yaklaşık 400 Hektar büyüklüğündeki alanın kentsel dönüşüm çerçevesinde değerlendirilmesini istiyoruz. Bu konuda tüm işlemler TOKİ tarafından yapılmaktadır. Eğer TOKİ vatandaşla anlaşırsa bu alanlar yeniden yapılandırılacak. Şehir merkezi bu anlamda hem modern bir görünüme kavuşacağı gibi nefes de almış olacak."
 
"İmar Planlarından Halkın da Haberi Olacak"
Van Milletvekili Fatih Çiftci ise, Erciş`in imarının çok kısa bir süre içinde kamuoyuna açıklanacağını da bildirerek, kentsel dönüşüm konusunda ise kesinlikle Erciş halkının isteğinin olacağını söyledi. Erciş`e doğalgazın gelmesi konusunda vatandaşlara müjde de veren Çiftci, eğitim, sağlık, tarım-hayvancılık, konut, sanayi, esnafın sorunları, kredi talebi, Morgedik barajı ve diğer yatırımlar hakkında da yapılan çalışmaları anlatarak, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın, Sayın Bakanlarımızın, hükümetimizin Erciş`e Erciş halkına karşı özel bir ilgileri var. Sizlerle birlikte bu şehri çok daha iyi bir şekilde imar ve inşa edeceğiz. Bu şehri sizlerle birlikte sivil toplum örgütlerimiz, işadamlarımız esnafımız ile birlikte tırnağımızla kazıyarak bölgenin en gelişmiş şehri haline getirmiştik. Erciş`in yeniden imarı konusunda belediye başkanlığımız, kaymakamlığımız, valiliğimiz ve hükümetimizle birlikte yapacağımız çalışmalarla ilçeyi eskisinden çok daha gelişkin daha modern ve çok daha yaşanabilir bir şehir haline geleceğiz" dedi.
 
"Erciş`e Doğalgaz Müjdesi"
Enerji Bakanımız Sayın Taner Yıldız Bey`le görüştük. Enerji Piyasası Üst Kurulu ve BOTAŞ Genel Müdürlüğü ile görüştüklerini de aktaran Çiftçi, "İlçeler için bilindiği gibi doğalgaz verilebilmesi için Bakanlar Kurulu Kararı gerekiyor. Bunun için de Başbakanımızın talimatı ile bir çalışma yapılıyor. Eğer Fizibil olursa ben eminim ki olacak, önümüzdeki günlerde Allah nasip ederse onu da sizlerle paylaşacağız" diyerek Erciş halkına doğalgaz müjdesi de vermiş oldu. (Mahmut Aytekin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir