• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
Suriyeli Mültecilere Türkiye Sınırında Saldırı: 2 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suriye`deki çatışmalar Kilis`teki sınır bölgesine kadar yayıldı.

Suriye tarafından açılan ateş sonucu konteyner kentteki Türkiyeli kadın görevlinin koluna kurşun isabet etti. Saldırı sonucu sınırda bulunan 2 muhalifin hayatını kaybettiği ve bu ikisinin de başından vurulduğu belirtildi. İkisi Türkiyeli toplam 18 kişi de yaralandı.

Yaralılar Kilis Devlet Hastanesi`ne getirildi.

Güvenlik güçleri, Suriye askerleri ile muhalif güçler arasındaki çatışmanın halen devam ettiği sınır bölgesinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Dışişleri Bakanlığı: "Ateşi Derhal Kesin!"

Dışişleri Bakanı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Halit Çevik Suriye`nin Ankara Maslahatgüzarını telefonla aradı. Büyükelçi Çevik, Suriyeli diplomata ateşi derhal kesin uyarısında bulundu.

Gelen bilgilere göre Kilis`in Suriye tarafında muhalifler ile Esed ordusu arasında çatışma yaşandı.

Kaynaklar, keskin nişancılar tarafından açılan ateş neticesinde ölen 2 kişinin başından vurulduğunu belirtiyor.

Suriye tarafından açılan ateş sonucu konteyner kentteki evlerin camları ve kapılarında kurşun izleri oluştu.

Saldırıdan sonra konteyner kentte yaşayan Suriyeliler, iyice tedirgin oldu. Bir grup sığınmacı, zaman zaman tekbirler getirerek saldırıyı protesto ediyor. Güvenlik güçleri sınırda ciddi güvenlik önlemleri aldı.

VALİDEN İLK AÇIKLAMA

 

TRT Haber`in canlı bağlantısına konuşan Kilis Valisi Yusuf Odabaşı, Suriye askerleri ile muhaliflerin çatışması esnasında seken kurşunların, Öncüpınar`daki konteyner kente isabet ettiğini söyledi.

Odabaşı, kampta görev yapan polis memuru Ali Kaplan ve tercüman Sevgi Topal ile kampta misafir edilen iki Suriyelinin seken kurşunlar yüzünden yaralandığını belirtti.

Vali Odabaş`ın açıklamaları şöyle:

"Yaralılardan ikisi Türk vatandaşı biri tercüman, diğeri polis memuru. Türk vatandaşlarının yaralanmaları ciddi değil. Suriyeli yaralıların durumları ciddi.

Ne Sınır Alay Komutanlığına bağlı askerlerimiz, ne de jandarma birliklerimiz silah kullanmadı. Yaralanmalar, muhaliflerle Suriye askerlerinin çatışma sonrası yaralanmalardır. Kurşunlar sekerek kampa ulaştı.

Tekrar söylüyorum askeri birliklerden müdahale olmamıştır. Yaralı Suriyeliler peyderpey gelmektedir. Çatışma daha devam ediyor. Sınırın ötesinde son durum henüz net değil."

***
Kilis Sağlık Müdürü Yemliha Aksoy, Türkiye-Suriye sınırı yakınlarındaki çatışmada yaralanarak Kilis Devlet Hastanesi`ne getirilen yaralılardan 2`sinin hayatını kaybettiğini söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir