• DOLAR 32.541
  • EURO 34.9
  • ALTIN 2438.17
  • ...
Tarihe Öncülük Eden Şahsiyetler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın yaratılışından beri hak ve batıl mücadelesi olmuş ve olagelmiştir. Kimi zaman Nemrud’ un karşısında bir İbrahim, kimi zaman Firavun’ un karşısında bir Musa, kimi zaman Ebu Cehillerin karşısında bir Muhammed ve kimi zaman Yezid ve ordusuna karşı Hüseyn bunlar gibi niceleri… Tarihimiz küfre, haksızlıklara, zulme karşı imanı, adaleti hakkı haykıran erkeklerle dolu olduğu gibi, tarihe adını imanıyla, cesaretiyle, fedakârlığıyla, teslimiyetiyle, hayâsıyla, iffetiyle yazdıran şahsiyetli, kur’an’ın övdüğü, kadınlarla da doludur. Tıpkı Hz. İbrahim’in yanında teslimiyetin sembolü olan Hz. Hacer anamız gibi, Hz, İbrahim’in onları kuş uçmaz kervan geçmez bir yere bıraktığı zaman “Ey İbrahim bizi kime emanet bırakıyorsun?” dediğinde Hz. İbrahim “Sizi Allah’a emanet ediyorum” deyip de “Ey İbrahim! O zaman git çünkü Allah bize yeter…” demiş ve teslimiyetin en zirve noktasını bizlere göstermiştir.
Kimi zamanda zulmü ortasında olupta imanı seçen ve Hz. Musa’ ın yanında Firavun’ un karşısında korkmadan, çekinmeden imanı haykıran ve Firavun’un işkencelerine sabredip de “Ey Rabbim bana cennette bir ev yap” diyen Kuran’ın övdüğü ve ayetlerle zikrettiği iman edenlere misal olarak gösterilen Hz. Asiye gibi, ya da iffetiyle, hayasıyla, yüklendiği ağır bir sorumlulukla vahye mazhar olan Kuran’ın bir çok ayette hatta Kuran’dan bir surenin ismiyle isimlendiği bir çağı kapatıp başka bir çağı açan Allah’ın alemlerin kadınlarından üstün kıldığı, seçtiği Hz. Meryem gibi kimi zaman da Hz. Muhammed’in yanında ona destek veren malını, mülkünü bütün servetini İslam davası için onun yayılması için sarf eden ve vahyin üçüncü muhatabı, ilk iman eden insan olan fedakarlığın sembolü olan Hz. Hatice anamız gibi. Kimi zaman da erkeklerin bile korktuğu, sindiği bir anda cesaretiyle zalimlere karşı duran, hakkı haykıran “Huseyni kıyamı, Zeynebi kıyama çeviren ve kardeşinin başını mızrağa takılı olduğunu görüpte “Ey Rabbim Ehl-i Beyt’in bu son kurbanını da kabul buyur” diyen ve “Tarihin erkekçe haykırması olan” Hz. Zeynep gibi mücadeleleriyle bizler örnek olan şahsiyetlerdir. Zira onlar Allah’ın “Muhakkak ki ben içinizden erkek olsun kadın olsun bir iş yapanın amelini zayi etmem.” Diye buyurduğu bu ayetin şuurundaydılar.

Hatice Karayel / Mardin (Kızıltepe) - Yaş: 20


Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir