• DOLAR 32.427
  • EURO 34.471
  • ALTIN 2488.784
  • ...
HÜDA PAR milletvekili adaylarından ziyaretler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR milletvekili adayları Ankara, Şanlıurfa ve Siirt'te esnaf, STK ve basın mensuplarını ziyaret ederek destek talebinde bulundular.

Ankara'nın Sincan ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan HÜDA PAR Ankara milletvekili Şehzade Demir, siyaset kurumunun HÜDA PAR'a ihtiyacı olduğunu söyledi.

HÜDA PAR'ın Ankara milletvekili adaylarından Şehzade Demir, Abdussamed Yalçın ve 35 milletvekili adayı Sincan ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Ankara İl Başkanı Reşat Uşar ve Sincan İlçe Başkanı Abdulvahap Koyuncu'nun da eşlik ettiği ziyaret esnasında halkın sıcak ilgisiyle karşılaşan heyet, esnafın sorunlarını ve taleplerini dinleyip desteklerini istedi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Ankara birinci bölge birinci sıra milletvekili adayı Şehzade Demir, Ankara bölgesinde aday olan 36 milletvekili adayıyla birlikte esnafın sorunlarını dinlediklerini söyledi.

HÜDA PAR'ın ülke ve İslam ümmetinin geleceği adına söyleyecekleri olduğunu vurgulayan Demir, "Esnafın durumu çok kötü ve doların sürekli yükselmesi ağır faturalar ödüyorlar, bu nedenden dolayı kan ağlıyor ve sitem ediyorlar. Bu sorunlarla beraber siyasilere netice olarak kırgınlar. Bu gidişle esnafın durumu iyiye gitmiyor." diye konuştu.

Halkın sorunlara çözüm üreten gerçekçi siyaset istediğini ifade eden Demir, sözlerine şöyle devam etti:

"Bütün bunları gördüğümüzde Türkiye'deki siyasi konjonktürün HÜDA PAR'a ne kadar muhtaç olduğunu görüyoruz. Çünkü HÜDA PAR ölçüsünü İslam'dan alan; dürüstlüğü, insanlığı ve adaleti önceleyen, kendi parti menfaatini dışarı bırakıp tamamıyla toplumsal maslahatlara endekslenen bir partidir. Bunun için Türkiye'de siyasetin gerçekten HÜDA PAR'a çok ihtiyacı vardır. HÜDA PAR her zaman sahada olacak, her zaman siyasi kurumun içinde olacak, her zaman siyasete ve sorunların çözümüne katkı sunacaktır."

HÜDA PAR adayı Güneş: İmara insandan başlayacağız

Şeyhanlılar Federasyonu ziyaretinde konuşan HÜDA PAR Şanlıurfa Milletvekili Adayı Emin Güneş, seçildikleri takdirde, şehrin imarına insandan başlayacaklarını ifade etti.

HÜDA PAR Şanlıurfa milletvekili adayları Emin Güneş ve Lokman Yalçın ile İl Başkan Vekili Basri Demir ve partililerden oluşan bir heyet, Şanlıurfa'nın tanınmış aşiretlerinden olan Şeyhanlılar Federasyonu'na (Aşireti) bir ziyaret gerçekleştirdi.

Federasyon binasında gerçekleşen ziyaret heyeti, Dernek Başkanı İsmail Şeyhanlı, Başkan Vekili Murat Basyan ve dernek üyeleri karşıladı.

Ziyarette, Federasyon Başkan Vekili Murat Basyan, aşiretin geçmişinden, izlediği yoldan ve derneği açmalarındaki amaçlarını anlattı. Basyan, aşirete mensup 300 bin kişinin olduğunu ve bunun 180 bin kişisinin Şanlıurfa'da ikamet ettiğini söyledi.

Aşiret üyelerine hitaben bir konuşma milletvekili adayı Emin Güneş, seçildikleri takdirde, şehrin imarına insandan başlayacaklarını ifade etti.

Güneş, "İnsanımız giderek harabeye dönüyor, yuvalar parçalanıyor. Boşanma oranı, 4 aileden birine düştü. Boşanma demek, toplumsal bir felaket demektir. Anasız-babasız büyüyen çocuklar, toplum için tehdit oluşturmaya başlar. Bu aile facialarının olmaması gerekir. Bunun temelinde yatan sorunların araştırılması lazım. Eskiden ülkeleri sömürerek, tahakküm ederlerdi şimdi yeni yöntem şu: bir ülkenin gençlerini günah bataklığına sürükledikten sonra, milli-manevi duygularını sömürdükten sonra o ülke zaten sömürüye açık hale gelir. Bugün bu tehlike ile karşı karşıyayız. Bir gencimizin elinden telefon, tabletini elinden almaya kalktığın zaman, dünyasını kaybetmiş gibi kendisini kaybediyor ve bir daha ele geçirmek için dünyasından, ailesinden her şeyinden vazgeçiyor. Bu bir felakettir." dedi.

"Kürd meselesinin çözümünü sürekli erteleniyor"

Türkiye'nin en önemli meselelerinden olan Kürd meselesinin çözümünün sürekli ertelendiğine dikkat çeken Güneş, "Kürd meselesi çözüldüğü zaman ülke ayağına vurulmuş bir prangadan kurtulmuş gibi atılım yapacak. Ortadoğu, Türki Cumhuriyetlere ve daha nice yerlere belki ihracat yapacak, mal üretecek. Fakat bu meseleyi bitirmek istemiyorlar. Bunun nedeni de şudur, Türkiye'nin kuruluş felsefesinde ulusalcı bir kafa yapısı var.  'Herkes Türk, Kemalist ve Laik olacak.' Bu yapı bize uymuyor. Osmanlı'da bu yoktu. Kürdistan, Lazistan, Arap vekilleri vardı. Asıl bölücülük insanları tektipleştirmektir." ifadelerini kullandı.

"Kürdçenin ikinci resmi dil olarak kabul edilmesini savunuyoruz"

"HÜDA PAR; Kürd meselesi ve diğer tüm meselelere Allah'ın (Cella Celaluhu) verdiği hak çerçevesinde yaklaşır' diyen Güneş, "İnsanların haklarını veren Hak Teala'dır. Halkların sahibi Allah'tır. Allah Teala, kime ne hak vermişse, Onun eksiği eksik, fazlası fazladır. O'nun verdiğinden fazla isteyende haksızlık etmiş olur, eksiğini isteyende. Kürdlerin, Türkiye'deki Türklerin sahip olduğu tüm haklara, sahip olması gerektiğine inanıyoruz. Bu yüzden biz, sadece ana dilde eğitim değil, Kürtçenin ikinci resmi dil olarak kabul edilmesini savunuyoruz." diye konuştu. 

HÜDA PAR heyetine ziyaretlerinden ötürü teşekkür ettiklerini ifade eden Şeyhanlılar Federasyonu Başkanı İsmail Şeyhanlı, federasyonu kurmalarındaki amaçlarının insanlara faydalı birey, toplum yetiştirmek olduğunu söyledi.

HÜDA PAR milletvekili adaylarından Siirt basınına ziyaret

Yerel basını ziyaret eden HÜDA PAR Siirt milletvekili adayları, işsizliğin en fazla olduğu illerden biri kente istihdama yönelik projelerin hazırlanması gerektiğine dikkat çektiler.  

HÜDA PAR Siirt milletvekili adayları İsa Aydın, Mehmet Tetik ve Habibe Tan, beraberindeki heyetle yerel basını ziyaret ettiler. 

Kentin sorunları hakkında görüş alışverişinde bulunan HÜDA PAR adayları, işsizliğin en fazla olduğu illerden biri olan kente istihdama yönelik projelerin hazırlanması gerektiğine dikkat çektiler. 

Yerel medya mensupları, ziyaretlerinden dolayı HÜDA PAR adaylarına teşekkür ettiler.

Basın ziyaretinin ardından HÜDA PAR il başkanlığı binasına geçen adayları, burada yaptıkları açıklamada, kentin sorunlarını yerinde ve bilinçli olarak dile getiren yerel medya yetkilileri ile bir araya geldiklerini belirttiler.

"Siirt in sorunları oldukça fazla"

Siirt'in geçmişten gelen ve halen çözülemeyen birçok sorunu olduğuna değinen milletvekili adayı Aydın, şunları söyledi:

"Bugün Siirt'tin değerli basın mensuplarını ziyaret ettik. Bu ziyaretlerimiz esnasında gerçekten çok birikimli basın mensuplarıyla karşılaştık. Hem benim hem de diğer milletvekili adayı olan arkadaşlarım için çok verimli bir ziyaret oldu. İnanıyorum ki; önümüzde ki süreçte Siirt'in sorunları ile ilgili Siirtli vatandaşlarımızın sözcüsü olacağız. Medya mensupları, değerli bilgiler bizimle paylaştılar. Siirt'in sorunları oldukça fazla ve bu sorunları yerelde bulunan yetkililere ileteceğiz. Nihayetinde bu şehrin huzuru, güzellikleri hepimizindir. Huzursuzluktan, kaostan hepimiz rahatsız oluyoruz. Bu sorunların çözümünde bütün yetkililer ve iktidar ellerinden geleni yapmalıdır."

"Siirt Havaalanı neden hâlâ açılmıyor?"

Siirt'in İşsizliğin en fazla bulunduğu ilerden biri olduğuna vurgu yapan Aydın, "Siirt'in istihdam olsun, şehre giriş yolları olsun ve esnafın sıkıntıları ile ilgili yıllardan bu yana biriken sıkıntıları var bu sorunlar bizim için çok önemlidir. Mesela Siirt'in yıllardan bu yana çözülemeyen havaalanı meselesi var. Havaalanı neden kapatıldı, neden bir türlü tamamlanamıyor? Bunlar hep soru işareti olarak akıllarda kalıyor. Bu şehir bu sorunları hak etmiyor ve çok daha güzel şeyleri hak ettiğine inanıyorum. Siirt işsizliğin en fazla olduğu illerden biridir. İstihdama yönelik projeler üretilmelidir." diye konuştu.

"Siirt maalesef hizmetlerden yoksun kalmış"

Türkiye'nin birçok ilinde büyük projeler bitirilirken Siirt'in hizmetlerden geri kalmasının nedenini anlayamadığını dile getiren Aydın, "Gördüğüm kadarı ile yeşil alanları pek bulunmuyor, yollar bir köyü andırıyor. Şehrin Bazı noktalarına girdiğinizde yollar güzel gözüküyor ama şehri gezdiğinizde yollar köy yollarının anım satıyor. Özellikle Eruh ve Şırnak güzergâhında ki yollar olsun gerek Van-Çatak güzergâhı olsun ve Batman ile Kurtalan güzergâhı maalesef bitirilemediği için büyük bir sorun, hâlbuki diğer illerde çok daha büyük projeler bitirildiği halde maalesef Siirt bu hizmetlerden yoksun kalmış. İnsanlar ıstırap içindeler 45 kilometrelik Van-çatak yolu 30 yıldır bitirilemedi. Neden, sebebi nedir acaba? Hâlbuki 45 kilometrelik yol bir devlet ve iktidar için hiçbir şeydir.  Maden büyük projeler yapmakla övünüyorlar neden bu yollar yapılmıyor sebebi nedir? Bunların mutlaka giderilmesi gerekir. Biz HÜDA PAR olarak; inşallah şehrin genel sorunlarını çözme noktasında sözcülüğünü yapmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı. (Mustafa Gül, Murat Orhan - İLKHA)














































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir