• DOLAR 32.38
  • EURO 34.973
  • ALTIN 2325.56
  • ...
Minik Kur`an talebeleri diploma aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Nene Hatun Anaokulu tarafından düzenlenen iftar programında bir araya gelen aileler çocuklarının ezberledikleri Ayet-i Kerime ve Hadis-i Şerifleri okumaları sırasında duygusal anlar yaşandı.

Yaklaşık 8 aylık eğitimlerini tamamlayan Kur'an Kursu öğrencileri Peygamber Efendimizin hayatı ile birlikte namaz sureleri olarak bilinen sureler ile birlikte birçok ayet ve hadis ezberleyerek manevi gelişimleri için ilk adımı atmış oldular. Aileleri için gösteri sergileyen minik öğrenciler okulun son gününde aileleri ile birlikte toplu olarak iftar etkinliğine katıldı. İftar öncesi gösterilerini sergileyen minik öğrenciler Ramazan manileri ile Ramazan davulcusunu sergiledi. Daha sonra semazenlerin gösterimi ile program devam etti.

Diplomalarını alan minik öğrencilere İl Müftüsü Mehmet Taşçı tarafından madalya takılarak öğrencilere hayır duasında bulundu. Ailelere hitap eden Taşçı, çocuk eğitiminde çocukların okula gönderilerek sadece öğretmene emanet edilmesi yetmez onların aileler tarafından da ciddi anlamda takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Taşçı, "Bu hayırlı işler hocalara baktığı gibi en önemlisi velilerimizin de bunu desteklemesi gerekir. Velilerimiz de bu okullara gelip hocalara, 'yapacağımız bir hizmet var mı, bir ihtiyacınız var mı?' diye sorması lazım. Çocuklarımız burada temel dini bilgilerini öğrendiler. Saygılı ve sevgili olmayı öğrendiler. Namaz kılmaları gerektiğini öğrendiler. Namazlarını kılacak kadar dini bilgiler öğrendiler. Bunlar az şeyler değil, büyük şeylerdir. Bunların devam edebilmesi için sizlerin de destek olmanız gerekiyor." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş - İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir