• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
HÜDA PAR Adayı GÖK:SESSİZ ÇOĞUNLUĞUN SESİ OLACAĞIZ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

M. ERKAN YAVUZ- İSTANBUL

Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Aydın GÖK: SESSİZ ÇOĞUNLUĞUN SESİ OLACAĞIZ

Seçim yaklaştıkça gerek partilerin milletvekili adayları gerekse de bağımsız adayların çalışmaları da tam hız sürüyor. Yaklaşan seçim öncesi Batman Bağımsız Milletvekili Adayı Dr. Aydın GÖK ile gündemdeki konuları ve gerçekleştirmek istediği bazı projelerini konuştuk. Özellikle 15 Temmuz sonrası OHAL üzerinden oluşan sorunlara dikkat çeken Gök, ‘Sessiz çoğunluğun sesi olacağız` dedi.  

MİLLETİN MECLİSİNDE SİYASİ VE İDEOLOJİK ÇIKARLAR UĞRUNA TOPLUMU KUTUPLAŞTIRILMAMALI

Meclisin bütünleştirici olması gerektiğine vurgu yapan Gök, “Milletin meclisinde siyasi ve ideolojik çıkarlar uğruna toplum kutuplaştırılmamalı, bütünleştirici olunmalı. Milletin meclisi, Maqasıd-ı Hamse dediğimiz can, mal, akıl, nesil ve din emniyetinin güvence altına alınmasına yönelik her türlü kanun yasa ve tedbirin alındığı makam olmalı. Toplumun bütün renklerinin temsil edildiği bir mecliste dışlayıcı, tahkir edici, ötekileştirici dil, üslup, tavır ve kararlar birilerini mutlaka rahatsız eder, toplumu gerer, huzursuzluğa sebep olur. Halka hizmet çatışmacı ve tarafgir bir üslup ve siyasetle mümkün olmaz. Meclisteki tüm partiler toplumun ortak menfaatlerine ve ortak sıkıntılarına yoğunlaşmalı. Mesela hep birlikte darbelere karşı olunsun, darbe anayasası yerine sivil ve yerli bir anayasa için çalışılsın, âdil ve tarafsız bir yargı sistemi üzerinde durulsun, kamu kaynaklarının ve hizmetlerinin âdil sunumunda tavizsiz olunsun. Geri kalmış bölgelerdeki sorunlar bir an önce giderilsin, aile kurumunun muhafazası ve ahlaki değerlerle donanmış bir neslin yetişmesi için her alanda ciddi gayret gösterilsin.” şeklinde konuştu.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ ANAYASAL GÜVENCE ALTINA ALINMALI

İfade özgürlüğüne de değinen Gök, “İnsanlar düşüncelerini çekinmeden ifade edebilmeli, ifade özgürlüğü anayasal güvence altına alınmalıdır. Şiddete dökülmedikçe fikirlerin konuşulmasının hatta fikirlerin çatışmasının dahi bir sakıncası olmaz. Zira meşhur bir deyimle " Barika-i hakikat, müsademe-i efkardan çıkar" yani hakikat kıvılcımları fikirlerin çatışmasından çıkar. İnşaallah biz mecliste sessiz  çoğunluğun sesi olacağız.” dedi.

GÜVENLİK SORUŞTURMALARI KALKMALIDIR

Güvenlik soruşturmalarının kalkması gerektiğini ifade eden Gök, “Zira binlerce insanın mağduriyetine, emeğinin çalınmasına sebep olan bir uygulamadır. Bir insanın suçlu olduğuna delilleriyle birlikte mahkemeler karar verir. Zan ve şüpheyle insanlar suçlu muamelesi göremez, emekleri berhava edilemez. Şahsın ve ailesinin rızkına müdahale edilmemeli. Hele ki kardeşi ya da babası dahi olsa bir başkasının suçunun cezası bir başkasına kesilemez. Suçun şahsiliği ilkesine aykırı olur.” diye konuştu.

MÜLAKAT UYGULAMASI KALKMALIDIR

Mülakat değil liyakatın baz alınması gerektiğini söyleyen Gök, “Kamuya memur ve işçi alımında mülakat uygulaması kalkmalıdır. Bizce mülakat değil, liyakat önemli olmalı. Çünkü çoğu zaman mülakatla liyakatli aranmıyor. Öncelikle şahsın yakasındaki rozete bakılıyor. Veya yıllardır mülakatlar istismar edilip, rüşvet ve adam kayırmaya sebep oldu.” dedi.

KÜRT MESELESİNİN ÇÖZÜMÜNE ANADİLDE EĞİTİM HAKKININ VERİLMESİYLE BAŞLANSIN

“Kürt meselesinin çözümüne anadilde eğitim hakkının verilmesiyle başlansın.” diyen Gök, “Bu haklı ve masum talebin yerine getirilmesiyle ne ülke bölünür ne devlet parçalanır. Kıyamet de kopmaz. 15 - 20 milyon vatandaşın devletine olan güveni ve muhabbeti artar. Kardeşlik duyguları daha da pekişir.

Zira geldiğimiz noktada adına çözüm süreci dedikleri dönemde Kürt meselesi vardır ve bu meseleyi çözecek irade biziz diyen iktidar, şu yan yana olduğu partinin de etkisiyle böyle bir mesele yoktur dediği bir noktaya geldi. Evet, sadece ülkemizde değil, Kürtlerin öteden beri kendi toprakları üzerinde yaşadıkları diğer bölge ülkelerinde de Kürt meselesi vardır. Ve bu mesele her yerde İslam kardeşliği ve adalet temelinde rahatlıkla çözülebilecek bir meseledir.” ifadelerini kullandı.  

BATMAN'IN DEVASA SORUNLARININ EN GÜÇLÜ TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Batman ile ilgili projelerini de açıklayan Gök son olarak şunları söyledi; “Memleketim olan Batman'dan bağımsız milletvekili adayı oldum. Bu söylediklerim ve hak talepleri her ne kadar hemşerilerimi de ilgilendiriyorsa da özelde Batman'ın devasa sorunlarının en güçlü takipçisi olacağım. Batman işsizlik sorununun en fazla olduğu illerin başında gelmektedir. Devletin, yerel yönetimlere bırakmaması gereken ve yıllardır yılan hikayesine dönen İluh Deresinin ıslahı, rekreasyon alanları, Zilek suyunun Batman'a kazandırılması, çok yoğun şehir içi trafik ve alternatif yollar devletin de mutlaka el atması gereken ciddi problemlerdir.”

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir