• DOLAR 32.381
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.93
  • ...
"Diyarbakır deyince akla sahabe gelmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır STK Fetih Platformu tarafından Tarihi Ulu Cami'nde Diyarbakır'ın Fethi program düzenlendi.

Ulu Cami'nde Fetih ve iftar programında yüzlerce insan katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda ilahiler de seslendirildi.

Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır selamlama konuşması yaptıktan sonra Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen fetih ile ilgili bir konuşma yaptı.

İşliyen, "Ramazan'a tam girerken bu topraklardan geçerken kendisine emanet edilen gül sularıyla  Mescid-i Aksa'yı yıkayan Selahattin Eyyubi torunlarıyla Kudüs'ü konuşmak daha bir anlamlı. Kudüs İslam'ın şehri olmasın diye başkent ilan edildi. Direnen Gazze'deki kardeşlerimiz onlarcası şehit edildi. Başımızı eziyor küresel güçler. Başımızı kaldırmaya fırsat vermiyorlar. Biz saflarımızı sıklaştırarak, ümmet olarak, Allah'ın kulu olmak İslam'ın müntesiri olmak peygamberin ümmeti olmak şereflerin en azizidir. Demeyi başaramazsak ezmeye devam edecekler. Bizi birbirimizle zayıflattıktan sonra ilk kıblemizi elimizden almaya çalışıyorlar. Birbirine düşürüyorlar. Bizde bu oyuna geliyoruz." dedi.

"Diyarbakır denilince aklımıza Peygamberler geliyor." diyen İşliyen konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Başka taraflar Peygamber şehri diye anılıyorlar. Biz yeteri kadar kendimizi anlatmadığımız için Diyarbakır denilince akla; polis panzerine taş atan çocuklar geliyor. Hak etmiyoruz bu görüntüyü biz.  Diyarbakır'ın anneleri, babaları, hocaları ve yaşayan güzel insanları sahabenin hayatını yaşamak size yakışır. Bundan sonra Diyarbakır denilince akla karpuz gelmemelidir. Şiddet ve terör gelmemelidir.  Diyarbakır deyince akla sahabe gelmelidir. Sahabe gibi yaşayan, Muaz gibi yürüyen, Musab gibi davet peşinde koşan Diyarbakır'ın güzel gençleri gelmelidir. Allah öyle olabilmeyi nasip eylesin. En fazla sahabeyi konuşmak burada yakışır."

Programdan sonra çekilişe katılıp hak kazan 21 kişiye umre ödülü ile yarım çeyrek altın verilecek. (Emrah Deniz, Mehmet Çelik-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir