• DOLAR 32.5
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.413
  • ...
Tesettürlü bir kadının yapmaması gereken 5 şey
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

DOĞRUHABER

Müslüman bir kadın için tesettür Yüce Rabbimizin mübarek bir emri bir ayetidir ve tesettürlü bir kadının yapmaması gerekenlerden 5 tanesi şunlardır:

1) Tesettürlü bir kadın, kendisini erkeğe benzeten kıyafetlerden uzak durmalı, onları giymemelidir.

Resûlullah (s.a.v.), kadın gibi giyinen erkeğe, erkek gibi giyinen kadına lânet etti.” (Ebû Dâvûd, Libas 28; bk. Ahmed İbni Hanbel, Müsned, 2/325)

2) Kadınların, namaz dışında, yalnız iken, diz ve göbek arasını örtmesi farz olup, sırtını ve karnını örtmesi vacib, başka yerlerini örtmesi edeptir. Evde yalnız iken, başı açık dolaşabilir. (Tam İlmihâl)

3) Tesettürlü bir kadın ayette bahsi geçen; erkekleri tahrik eden ayakkabı sesine taviz vermemesi gerekir. Topuklu ayakkabı giymek %100 haramdır denilemeyeceği gibi, giyilmesi de mekruh bir durumdur. Bu yüzden namahrem olan yerlerde azamî dikkat göstermelidir. Ses de bir ziynettir.

Saklı ziynetlerine dikkat çekmek için, ayaklarını da vurmasınlar.” (Nur Suresi, 31)

4) Tesettürlü bir kadın, deve hörgücüne benzeyen topuzu yapmamalı, Allah`ın rahmetinden mahrum kalmamalıdır. Başındaki örtünün şekline değil, vazifesine itimat etmelidir.

“Ümmetimin son dönemlerinde giyimli fakat çıplak bir takım kadınlar olacak, bunların başlarının üstü deve hörgücü gibi bulunacaktır. Onlar Cennet`e giremez, Cennet`in kokusunu bile alamazlar.” (Ebu Davud Libas 125, Cennet 52)

5) Tesettürlü bir kadın, namahreme kokacak ve onu şehvetlendirecek kokuları sürmemelidir. Kokusu fark edilmez olmalıdır.

“Erkeklerin sürünecekleri kokunun kokusu fark edilir fakat rengi olmaz. Kadınların kokularının ise rengi olur fakat kokusu başkaları (yabancı erkekler) tarafından fark edilmez olmalıdır.” (Tirmizî, Edeb, 35)

Bu haberler de ilginizi çekebilir