• DOLAR 32.455
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2478.182
  • ...
"FETÖ`den 2 bin 344 kişinin soruşturması devam etmektedir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Adliyesi'nde birinci sınıf hâkimliğe yükselen 5. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mahir Taştimur, 6. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Kara, 1. Aile Mahkemesi Hâkimi İclal Nursel Doğulu İrk ve Kadastro Hâkimi Barış Erkut düzenlenen törenle belgelerini aldı.

Bir otelde düzenlenen iftar yemeğine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Şanlıurfa Adalet Komisyonu Başkanı Tufan Arslantaş, 1. İdare Mahkemesi Başkanı Selman Özdemir ile Şanlıurfa adliyesinde görevli hâkim, savcılar ve aileleri katıldı.

Tören öncesinde bir konuşma yapan Başsavcı Doğan, Şanlıurfa'ya yeni atanarak görevlerine başlayan hâkim ve savcılara başarılar dileyerek, Şanlıurfa'nın diğer illere göre çözülmesi gereken sorunlarının daha dazla olduğunu ifade etti.

Başsavcı Doğan, "Töreden kaynaklanan, aşiret sisteminden kaynaklanan, arazi dağılımından kaynaklanan, sosyal yapıdan kaynaklanan sorunların yanında, sınırda olması nedeniyle oluşan kaçakçılık, terör, uyuşturucu gibi suçlarla mücadele ya da uzun süredir çözülemediği için mutat bir sorun haline gelen, toplumsal olarak çok da fazla yadırganmayan ancak birçok canın yanmasına, ailelerin felakete düşmesine neden olan tefecilik, telefon dolandırıcılığı ve diğer tür dolandırıcılıklar gibi birçok suçla adliyelerimizin, hâkimlerimizin ve savcılarımızın mücadele etmesi, etkin, güçlü iradeli, her türlü endişelerden uzak bir şekilde soruşturmalar ve yargılamalar yapıp kararlar vermesi ülkenin her yanında olduğu gibi Şanlıurfa'nın dört bir yanında da adaletin hüküm sürmesini sağlaması ve sorunları çözmesi gerekmektedir." dedi.

Şanlıurfa'da devam eden FETÖ soruşturmaları hakkında da bilgi veren Başsavcı Doğan, "Cumhuriyet Başsavcılığımızda 2 bin 344 kişi hakkındaki soruşturma devam etmektedir. Adli tatil sonrası henüz hiç takipsizlik kararı verilmemişken bugün itibariyle 600 kadar kişi hakkında takipsizlik kararı verilmiştir. Bin 610 kişi hakkında kamu davası açılmıştır. Bu davalarda adli tatil sonrası 29 karar verilmişken, şu anda 726 kişi hakkında karar verildiği, bunlardan 527'sinin mahkûm olduğu, 154'ünün beraat ettiği, 176 kişinin dosyasının ise yetkisizlikle gönderildiği görülmektedir. Bu davalarda ve soruşturmalarda görev alan başkan, üye hâkim ve savcılarımıza huzurlarınızda bir kez daha ayrıca teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Başsavcı Doğan, Şanlıurfa Adalet Komisyonu Başkanı Arslantaş ve İdare Mahkemesi Başkanı Özdemir tarafından 1. sınıfa yükselen hâkimlere düzenlenen törenle belgeleri takdim edildi. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir