• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kovancılar Peygamber Sevdasıyla Coştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ELAZIĞ-Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği etkinlik 13.30da Kovancılar miting alanında gerçekleştirildi. Program, Kur`an-ı Kerim ve mevlit okunmasının ardından Grup Kervanın okuduğu ilahilerle devam etti.
 
Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Edebiyatçı yazar İbrahim Dağılma ``Bizi bu güzel günde buluşturan Allaha hamd olsun. Bu Programı düzenleyen Peygamberle biatimizi tazelememizi sağlayan Yeni İhya-Der den Allah razı olsun."dedi.
 
Ona Biat Etmekle Bizler Şeref Kazanırız
"Biz ancak ona ümmet olmakla, ona biat etmekle, ancak onun sevgisini yüreğimize nakşetmekle,bekli de onun şefaatinden belki de onun merhametinden, belki de Allah Tealalın yardımından bir nebze tatmış oluruz." Diyen Dağılma, "Ben konuşmama başlamadan önce sizi müjdelemek istiyorum.Muhammed(sas)diyor ki ben kardeşlerimi özledim sahabeler Ey!Allahın resulü bizler kardeşlerin değimliyiz hayır sizler benim arkadaşlarım benim asabımsınınız benim kardeşlerim beni görmedikleri halde bana iman edenlerdir bana bağlananlardır.İşte ey Allahın resulü kardeşlerin burada Kovancılarda senin için bir araya gelmişler,vallahi bilin ki siz şuanda Resulullah(sas)ziyarete gelmiş bulunmaktasınız." İfadelerini kullandı.
 
Peygamber(sas)Bize En Güzel Örnektir
Dağılma ifadelerini şöyle Sürdürdü: "Peygamber bize nasıl örnektir, Peygamberin örnekliği bizim neremizdedir, biz peygamberi nasıl örnek almalıyız. O Allahın resulüdür, nebilerin sonuncusudur, peygamberdi aynı zamanda liderdi, veliydi, koruyucuydu, babaydı, yöneticiydi. Her yönüyle bize örnekti.
 
Onun Örnekliği Bize Yeter
Bugün dünya ve ahrete dönen yüzümü çevirirken resulullah fazlasıyla örnektir. Resulullah Öğretmen için evdeki baba için okuldaki öğrenci için doktor için ticaretle uğraşanlar için, yöneticiler için memurlar için velhasıl herkes için örnektir.
 
Resulullah(sav) Dünyamızı ve Hayatımızı Kuşatmalı
Kaç yaşında ve nerede olursak olalım Muhammed(sas)hayatımızın her alanında olmalı. Onun öğretileri dünyamıza ve hayatımıza yön vermeli.Resulullah(sas)okulumuzda evimizde,işimizde hayatımızın her alanında bizimle olmalı.Her anımız her saatimiz her günümüz Muhammed(sas)olsun,İslam olsun Peygamber sevdası olsun.Ey Peygamber sevdalıları Allaha emanet olun Rabbimin selamı rahmeti ve bereketi üzerinize olsun."
 
Etkiniliğe konuşmacı olarak katılan Hadis ve Siyer Araştırmacısı Mahmut Akgül Hoca da, Hz Muhammed(sas)in muhabbetiyle bir araya gelenlerin mahşer meydanında da bir araya geleceğini belirterek şöyle konuştu: "Talebimiz resulullahın yolunda gidenlerden olup kitapları sağ ellerinden verilenlerden olmaktır. Davullu zurnalı gayri İslami eğlenceleri kaldırarak İslami etkinlikleri yapmamızı sağlayan Allaha hamd olsun."
 
Muhammedi(sas)Muhabbete Yönelelim
Kendi çocuklarımızı, kocalarımızı, eşlerimizi Muhammedi muhabbete yönlendirelim. Kendi neslimizi Muhammedi bir terbiyeyle yetiştirelim. Bu uğurda bu yolda bizde Fatmalar gibi Nesibeler gibi,Asiyiler,sümeyralar gibi kendi neslimize ışık tutalım.
 
Muhammedsiz(sas)Kanunlar İnsanlara Huzur Vermez
İnsanın fıtratıyla uyumsuz olan nizamların, kanunların, Allahın yasalarıyla çelişen, çatışan kanunların Müslüman topluma fayda getirmeyeceği aşikârdır. Allah resulünün tesis ettiği kardeşlik tesis edilirse inanın yeryüzünün ve ahretin saadeti de insanların olacaktır. Allah resulü Mekke`den Medine`ye hicret ettiği zaman Medine`nin iki tane büyük kabilesi vardı, Evs ve Hazreç. Sürekli aralarında kavga, kan dökme savaşlar vardı. Resulullah sürekli kavga eden kan döken bu kabileleri İslam la, peygamber sevdasıyla kardeş ediyor, İnanın bu insanlar günümüz dünyasındaki dostluklara, kardeşliklere, fedakârlıklara kıyamete adar ışık tutacak örnektir. Öyle örnektirler ki kendi nefislerini kardeşlerinin nefislerine tercih ediyorlardı. Onun hayatından anlatılacak çok şeyler var, istemeyerekte olsa konuşmama son vereceğim rabbim bir daha ki kutlu doğumda aşkımızı muhabbetimizi ve sayımızı arttırsın."
 
Etkinlikte Kovancılar Belediye Başkanı Bekir Yanılmaz yaptığı selamlama konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Etkinliği düzenleyen Yeni İhya-Der`den Allah razı olsun. Daha nice güzel programları yapmalarını Rabbim nasip etsin, Allah yar ve yardımcıları olsun.Değerli hocalarım söylenecek her şeyi söylediler.Bizleri bir araya getirende kardeşliğimizdir.Bizler Allah için kardeş olanlarız.Rengimiz,dilimiz,ırkımız ne olursa olsun.Bilal Habeşken geldi,Selman İran dan geldi,Süheyb Rum dan geldi.Peygamber sevdasıyla Aşkıyla kardeşler oldular.Rabbim bu kardeşliğimizi arttırsın ve bu etkinliği düzenleyen kardeşlerimizden Allah razı olsun diyorum."
 
Beş binin üzerinde kişinin katıldığı etkinlikte Grup Selam Tiyatro Grubunun düzenlediği, Hz Hubeyb(ra) Ve Zeyd B.Desin ne(ra)şahadetlerini anlatan gösterimi esnasında duygusal anlar yaşandı.Kutlu Doğum etkinliği Grup Kervanın Seslendirdiği İlahilerle son buldu.
(Ebu Bekir Alkan-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir