• DOLAR 32.362
  • EURO 35.346
  • ALTIN 2323.061
  • ...
Eğitimin temel ilkesi bilgiyi doğru zamanda  vermektir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İki günlük çalışma ziyareti kapsamında Batman'a gelen Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitimi Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu'nu havalimanında İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve şube müdürleri karşıladı.

İlk olarak Batman Valisi Ahmet Deniz'i ziyaret eden Gençoğlu daha sonra TOBB Güzel Sanatlar Lisesini ziyaret etti. Burada TOBB Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırladığı konseri İzmir'den Batman'a gelen misafir öğrencilerle birlikte dinledi.

Kitap komisyonuyla değerlendirme toplantısı düzenledi

Gençoğlu iftar yemeğinin ardından öğretmenlerinden oluşan "Kitap Hazırlama Komisyonu" ile değerlendirme toplantısı düzenledi. Değerlendirme toplantısına Gençoğlu'nun yanı sıra Yurtlar-Pansiyonlar Daire Başkanı Erbay Coşkun, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Tökel, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Şube Müdürleri Abdurrahman Kardaş, İshak Büyükkaya ve "Kitap Hazırlama Komisyonu"ndaki öğretmenler katıldılar.

Okul ve kurum ziyaretleri gerçekleştirildi

Ziyaretin ikinci gününde Vakıfbank İlkokuluna giden Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran öğrenci ve velilere okuma kültürü kazandırmak için bu yıl 3'üncüsü gerçekleştirilen "Öğrenci ve Veliler Okuyor Projesi" ödül törenine katıldı.

Vakıfbank İlkokulundaki ödül töreninin ardından Gençoğlu ve Kurtaran, Kültür Ortaokuluna geçip okul öğretmenleriyle bir araya geldiler. Burada öğretmenlere bir konuşma yapan Gençoğlu, önümüzdeki dönemde okutulacak olan kitapların mutfağında öğretmenlerin olduğunu belirtti.

Gençoğlu, "Eğitim biliminin temel ilkesi, eğitim zemininde çocuğa doğru zamanda, doğru şekilde bilgiyi vermektir. Temel eğitimde ödüllendirme çocuğun eğitim sürecinde yapılan etkinliklere katılımına yönelik olmalıdır." dedi.

Gençoğlu konuşmasının ardından öğretmenlerin görüş ve önerilerini dinledi.  

Daha sonra Batman Bilim Sanat Merkezini ziyaret eden Gençoğlu son olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda İl Milli Eğitim İdarecileri, ilçe milli eğitim müdürleri ve Batman merkez Temel Eğitim okullarının yöneticileriyle bir araya geldi.

Kurtaran'ın açış konuşmasının ardından Gençoğlu, okul müdürlerinin görüş ve önerilerini dinledi. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir