• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
AÖL kayıt yenileme işlemleri için son gün!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) tarafından yapılan açıklamada, üçüncü dönem mazeret kayıtları için son günün bugün olduğu belirtildi.

Açıklamada, "2017/3'üncü dönem kayıt yenileme işlemlerini çeşitli nedenlerle yaptıramayan adaylar 21-25 Mayıs 2018 tarihleri arasında (25 Mayıs Cuma mesai bitimine kadar) yaptırabilirler." denildi.

Buna göre, öğrencilik durumu silik, donuk veya aktif olan öğrencilerden 6 Temmuz 2001 ve daha önceki doğumlular kayıt yenileme işlemi yaptıracak.

Kayıt yenileme işlemini yaptırmayanlar, üçüncü dönem sınavına katılamayacaklar.

AÖL kayıt yenileme işlemi yapılarak, öğrencilik durumu sistem üzerinde "aktif" hale geldikten sonra iletişim bilgileri (telefon, adres) ve sınava girmek istenen il/ilçe merkezi mutlaka güncellenmelidir.

Kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadırlar. 2018 yılında bir dönem için kayıt yenileme sınav ücreti 35 TL olarak belirlenmişti. (30 TL AÖL kayıt yenileme sınav ücreti olarak, 5 TL ise halk eğitim merkezi okul aile birliğine yatırılacak.)

Öğrenci adayı, T.C. kimlik numarası beyan ederek T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerine (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerine giderek ya da ilgili bankaların internet bankacılıkları üzerinden "MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü" hesabına 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (Şu anki bankamatiklerde ve internet bankacılığı üzerindeki sınav ücreti ibaresi "Açık Öğretim Kurumları 3. Dönem Sınav Ücreti" şeklindedir.)

Kayıt yenileme sınav bedelinin 5 TL'si ise halk eğitimi merkezi müdürlüğü okul aile birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecek. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir