• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.905
  • ...
İstanbul Üsküdar`da Kutlu Doğum Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Muhammed DURMAZ / İSTANBUL
 
Program, Kur’an Nesli Platformu’nun düzenlemiş olduğu Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmasında 2. Olan Muhammet Fatih Hoca’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan Kuran tilavetinin ardından Programın açılış konuşmasını Marmara Der Başkanı Günay İşeri yaptı.

Kardeşçe Yaşamamızın Temeli Peygamberin Sünnetine Dayanmakla Olur

Derneğin kuruluş ve amaçlarına kısaca değinen İşeri “Zulüm ve karanlığın her tarafımızı sardığı bu zorlu dönemde Marmara DER olarak kardeşlik ve huzur için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Kardeşçe ve birlikte huzur içinde yaşamamızın tek yolu da Allah’a ve Resulüne uymakla olur” diyerek Peygamber Efendimizin hayatına ve sünnetine dikkat çekti.

Grup Dost ilahi grubunun seslendirdikleri ilahi ve ezgilerle devam eden programda Seyfullah Sivi Peygamberimizle ilgili bir şiir okudu.

Peygamber Sevdalıları Olarak Karanlığı Dağıtacağız

Peygamberimizin hayatından bazı kesitler sunan Nizamettin Yaçin Hoca yaptığı konuşma ile salona duygulu anlar yaşattı. Allah ve meleklerinin Peygamberimize salat ve selam getirdiklerini anlatan Yalçin Hoca “ Bizler her zaman Peygambere Salat ve selam getirmeliyiz. Ama bu getirdiğimiz salavatlar sadece dilimizde değil tüm hayatımızda yer etmelidir. Şu an bir buçuk milyar İslam Âlemi’nin zillet ve karanlık içinde olmasının en büyük nedeni, bize bırakılan emanetlere sahip çıkmamamızdan kaynaklanıyor. Allah’ın izni ile Peygamber Sevdalıları olarak bizler bu kara örtüyü dağıtacağız.” Dedi.

La İlahe İllalah Deyin ve Kurtuluşa Erin

Kurtuluşun La İlahe İllalah ile olduğunu ama bunun sadece dilimizle değil hayatımız ile ortaya koymamız gerektiğini anlatan Yaçin Hoca “Bizler Resulü ve emanetlerini tanımadan, anlamadan doğru yola ulaşamayız. Eğer ki müstakim yoldan ayrılmak istemiyorsak Peygamberi anlamalı ve onun yolundan gitmeliyiz.” Diye konuştu.

Yaçin Hoca’nın konuşmasının ardından Program küçük çocukların okudukları Veda Hutbesi ile son buldu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir