• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...

 

EKONOMİ SERVİSİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, özel bir radyo kanalında katıldığı programda ekonomik şartlar üzerinden gelen eleştirilere yanıt verdi.

İbrahim Kalın, ekonomik koşulları birçok durumun belirlediğini vurguladı. Doların yükselişini de etkileyen birçok unsur bulunduğunu anlatan Kalın,

"Bununla ilgili de gereken tedbirler hep alındı. Bundan sonrada alınacaktır. Bugün ve yarın itibarıyla da Merkez Bankası da dahil olmak üzere bütün ilgili ekonomik birimlerimiz gerekli adımları atacaktır ki ekonomide bir rahatlama olsun, dolarda bir rahatlama olsun. Bu çünkü çok doğal değil suni, şişirilmiş bir artış." değerlendirmesini yaptı.

ERKEN SEÇİM PİYASALARDA OLUMLU BİR HAVA OLUŞTURDU

Kalın, seçimin erkene alınması konusunda demokratik bir konsensüs sağlandığını, seçimin erkene alınmasının belirsizlikleri ortadan kaldırdığını, erken seçimin piyasalarda da olumlu bir hava oluşturduğunu kaydetti.

Türkiye ekonomisinin bünyesinin sağlam olduğunu, ülkede yaşanan birçok sıkıntıya rağmen geçen yıl ekonomik büyüme oranının 7,4 olarak gerçekleştiğini kaydetti Kalın, 25 Haziran sabahı Türkiye'nin yeni sisteme geçiş için hazır noktaya geleceğine, ekonomisiyle, siyasetiyle, güvenliğiyle, istihbaratıyla, istihdamıyla, eğitimiyle, sağlığıyla 2023 hedeflerine kenetlenmiş bir Türkiye olacağını vurguladı.