• DOLAR 32.516
  • EURO 34.577
  • ALTIN 2493.936
  • ...
Batman Üniversitesi 2018 mezunlarını verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesine bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarından 2017-2018 akademik yılında mezun olmaya hak kazanan 3 bine yakın öğrenci için Batı Raman Yerleşkesi Vadi Park önünde mezuniyet töreni düzenlendi.

Törene; Batman Valisi Ahmet Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Dede, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Coşkun Uçarcılar, kurum müdürleri, STK temsilcileri, üniversite personeli, öğrenciler ve yakınları katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan mezuniyet töreni, yapılan açılış konuşmalarıyla devam etti.

Batman Valisi Ahmet Deniz, törende yaptığı konuşmada, öğrencileri tebrik ederek yeni hayatlarında başarılar diledi.

"Hayat yolculuğunun zorluklarına karşı hazırlıklı olun"

Mezun öğrencilere seslenen Batman Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Aydın Durmuş, öğrencilerin sadece mevcut lisans veya önlisans programlarından mezun olduklarını ancak yeni bir döneme geçiş yaptıklarını söyledi.

Durmuş, "Bilindiği gibi bilgiler üretiliyor, tüketiliyor ve hızla da eskiyor. Bu yüzden sürekli kendinizi yenilemeniz gerekmektedir. Batman Üniversitesinin size verdiği temel bilgilerin üzerine sürekli yenilik ekleyin, hayat yolculuğunun zorluklarına karşı hazırlıklı olun. Başarı için risk almaktan çekinmeyin." dedi.

Durmuş mezuniyet töreni konuşmasını şöyle sürdürdü: "Günümüz dünyasında bilginin üretilmesinde, paylaşılmasında ve kullanılmasında yetişmiş insan gücüne duyulan ihtiyaç her geçen gün çığ gibi büyümektedir. İnsan yetiştirmede en büyük sorumluluk, üniversitelerimize düşmektedir."

Törende konuşmaların ardından bölüm birincileri adına Hacer Eremkere, mezuniyet kütüğüne 2017-2018 akademik yılı plakasını çaktı.

Batman Üniversitesi önlisans programları birincisi Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık programı öğrencisi Feryal Atak Uygur'a ve lisans programları birincisi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü öğrencisi Hacer Eremkere'ye birincilik ödülü olan dizüstü bilgisayarlarını Durmuş ve Ahmet Deniz tarafından takdim edildi.

10 akademik birimde 30 bölüm ve programdan üniversiteyi bitiren öğrencilere de başarı belgeleri ve hediyeleri verildi.

Mezuniyet töreninde mezun öğrenciler birlikte yemin ettikten sonra ve keplerini havaya fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir