• DOLAR 32.561
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2426.415
  • ...
Üç tekerlekli elektrikli otomobilin başarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Büyük bir müşteri potansiyeline sahip olmadığı düşünülen, özel projeler kapsamında üretilmesi planlanan inovatif ürünler çoğu zaman seri üretime geçemiyor. İTO Gazetesinin bildirdiğine göre ABD`deki ilk müşterisine teslim edilen Solo ise tüm aşamaları başarıyla tamamlayarak neticeye ulaşan, seri üretime geçen bir araç. Üç tekerlekli ve tamamen elektrikle çalışan bu inovatif aracı Electra Meccanica firması geliştirdi.

3 SAATTE ŞARJ

Yasal sınıflandırması motosiklet olan bu araç 82 beygir gücünde bir motora sahip. 100 kilometre hıza sekiz saniyeden düşük bir sürede ulaşıyor. 17.3 kw saat kapasitesi olan lityum pilleri üç saatte şarj oluyor. Tam dolu pillerle aracın gidebildiği menzil ise yaklaşık 160 kilometre. Fiyatı 15 bin 500 dolar.

75 BİN TESLİMAT

İlk siparişin ulaşması ile birlikte Electra Meccanica şirketi için önümüzdeki üç yılda tamamlanacak 75 bin araçlık yoğun teslimat süreci de başlamış oldu. Araştırma ve geliştirme çalışmaları ise sürecek.

İLK MÜŞTERİSİ YARIŞ PİLOTU

Solo`nun Los Angeles`ta ikamet eden ilk müşterisi Dominic Dobson, eski bir yarış pilotu. Solo`yu kullanmaya başlar başlamaz yarıştığı günlerin aklına geldiğini söylüyor.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir