• DOLAR 32.338
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2310.4
  • ...
"28 Şubat mağduru yüzlerce kardeşimiz hâlâ cezaevinde"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı tarafından Yeni Mahalle'de halka yönelik bir iftar programı düzenlendi.

İftar öncesi davetlilere hitap eden HÜDA PAR Bingöl milletvekili adayı Hamdullah Tasalı, Ramazan ayı dolayısıyla iftar yemeğinde bir araya geldiklerini belirterek, Ramazan ayının en güzel yönlerinden bir tanesinin de halkla kucaklaşmaları, onlarla bir araya gelmeleri olduğunu söyledi.

"İnsan ve adaleti önceleyerek yola çıktı"

"Önce insan öncelik adalet" şiarıyla yola çıktıklarını dile getiren Tasalı, "Son zamanlarda ülkemizde, coğrafyamızda halkımız, insanlarımız birbirinden çok uzaklaştı. Sorunlar artmaya başladı. Hazreti Âdem'in oğlu Kabil, kardeşi Habil'i öldürüldüğü günden bugüne kadar insan adete insanın kurdu oldu. Merhametsizce, acımasızca, fütursuzca kardeşinin, komşusunun, din kardeşinin kanını helal kıldı." diye konuştu.

"İslam coğrafyasında Müslümanların kanı oluk oluk akıyor"

İslam coğrafyasında Müslümanların kanının oluk oluk aktığını söyleyen Tasalı, "Bizim ülkemizde de maalesef cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar birçok tatsız hadiseler yaşandı ve hâlâ da onun acılarını yaşıyoruz. Onun için önce insan diyoruz. İnsanı insan yapan değerler vardır. Nedir o değerler? Öncelikle inanç sahibi olacağız. İman sahibi olacağız, ahlak sahibi olmamız lazım. İbadet ehli olmamız lazım. Rahmetle, şefkatle ve merhametle, sevgiyle kuşanmamız lazım. Zira insan bunlarla yaşayabiliyor. İnsan sevgiyle, merhametle, şefkatle yaşayabilir ve bir arada olabilir." dedi.

"28 Şubat mağduru kardeşlerimiz cezaevinde ömür tüketiyorlar"

Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi, Türkiye'de de çok ciddi adaletsizliklerin söz konusu olduğunu aktaran Tasalı, "Birçok adaletsizliklere yüz yüze geliyoruz. Ülkemizde, ergenekoncular, darbeciler hepsi salıverildi. Uyuşturucu tacirliği yapanlar, ahlaksızlık yapanlar, hırsızlık yapanlar ve milletin canına kast edenler hepsi bir bir salıverilirken, ne yazık ki bu memlekette İslam'ı öğreten, Kur'an dersini veren yüzlerce kardeşimiz hâlâ cezaevinde. 25 yıl oldu; ailelerinden ayrı uzaklarda cezaevlerinde ömür tüketiyorlar. Bu, Türkiye'ye yakışmıyor. Hâlâ 28 Şubat mağduru kardeşlerimiz var cezaevlerinde. Bu kardeşlerimiz için bir an önce hukuk tecelli etmelidir." ifadelerini kullandı.

"Adaleti tesis eden ülkelerin ömürleri uzun olur"

Adaletle insanların refaha kavuştuğunu vurgulayan Tasalı, son olarak şunları söyledi:

"İnsan adaletle güzeldir. Toplumlar ve devletler adaletle yaşarlar, adaletle uzun ömürlü olurlar. Adaletle güzele, refaha kavuşulabilir. Sosyal adaleti tesis eden ülkelerin ömrü uzun olur. Adaleti yok edenler iflah olmamışlardır. Tarih bize şahitlik ediyor ki zulmedenler hiçbir zaman, hiçbir dönemde huzur bulmamıştır. Onlar hem bu dünyada hem de öteki dünyada hiçbir zaman muvaffak olamayacaklar ve rahat yüzü göremeyeceklerdir. Bundan ötürü önce insan, öncelik adalet diyoruz." (Nihat Kanat-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir