• DOLAR 32.333
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2280.994
  • ...
Lösemili çocuklardan örnek davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Sahne Çocukları Projesi" kapsamında Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Onkoloji Hastanesinde tedavi gören çocuklardan oluşan tiyatro grubu mansiyon ödülü aldı. Lösemili çocuklar, aldıkları ödülü Filistin'deki çocukların tedavisi için bağışladı.

GAÜN Rektörlük Senato Toplantı Salonunda Rektör Profesör Doktor Ali Gür ile bir araya gelen GAÜN Onkoloji Hastanesinde tedavi gören başarılı çocuklar, Gür'e aldıkları ödülü Filistin'deki çocukların tedavisi için bağışladıklarını belirtmeleri üzerine oldukça duygulu anlar yaşandı.

Rektör Gür, kendisinin de bu ödüle katkı sağlayacağını ve lösemili çocukların bu duyarlı davranışının birçok kişiye örnek olması gerektiğini belirtti.

Proje kapsamında il genelinde çocukları sahne sanatlarına alıştırmak ve kendilerini tiyatro sanatıyla anlatabilme kabiliyetlerini geliştirmek üzere yapılan yarışmada üniversitenin onkoloji hastanesinde tedavi gören 8 çocuğun kendi tiyatro sahnelerini geliştirdiklerini belirterek, Türkiye'de ilk ve tek olan lösemili çocukların tiyatro sahnesinin büyük takdir toplayarak mansiyon ödülüne layık görüldüğünü söyledi.

"Bu davranışları bizleri çok onurlandırdı"

"Çocuklarımız sadece becerilerini, kabiliyetlerini ortaya koymadılar birde yüreklerini ortaya koydular" diyen Gür, "Zenginlik malda mıdır yoksa yürekte midir... bugün bunu anladık. Birçok zenginimizin elini cebine atıp ta Filistinli mağdur çocuklara, hasta çocuklara el uzatamazken benim küçücük çocuklarım kendileri hasta olmalarına rağmen burada kendilerine verilen ödülü, kadirşinaslık göstererek Filistin'deki hasta çocukların tedavilerinde kullanılmak üzere bağışladılar. Bu davranışları bizleri çok onurlandırdı, bu davranışları için ne kadar teşekkür etsek azdır." dedi.

"Ne güzel evlat yetiştirmişsiniz"

Lösemili çocukların anne babalarına seslenen Gür, "Ne güzel evlat yetiştirmişsiniz. Kendi hastalıkları tedavi edilirken, başka çocuklarla hemhal oluyorlar. Bu, Türkiye'nin ne kadar büyük bir ülke olduğunu, kendisi sıkıntılar içinde dahi olsa dünyanın diğer coğrafyasındaki mazlum, mağdur, yetim, bakımsız ve ihtiyacı olan hastalara bile el uzatmaktan çekinmediğimizi gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Gür, lösemili çocukları tebrik ederek çeşitli hediyeler verdi.

Ayrıca Gür, daha önce lösemi tedavisi görerek iyileşen Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencisi Muhammet Mutlu Güder'in  Gaziantep'te çocuklar için Kemik İliği Transplatasyon Merkezinin olmadığını belirtmesi üzerine, yaklaşık bir ay gibi bir süre içerisinde Gaziantep Üniversitesi'nde söz konusu merkezin açılacağı müjdesini verdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri