• DOLAR 32.377
  • EURO 35.09
  • ALTIN 2326.339
  • ...
Van Basınından Öne Çıkan Haber Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van ve ilçelerinde son 24 saat içerisinde meydana gelen ve Van`dan yayım yapan yerel gazete ve haber sitelerinde öne çıkan önemli haber başlıkları şöyle,
VANOLAY GAZETESİ: Bunun Adı Muhammedi Sevda: Bir aya yakın bir süredir hummalı bir çalışma ile hazırlıkları devam eden Van Kutlu Doğum Mitingi bu gün yoğun bir katılım ile Sıhke Caddesi üzerinde bulunan Mustafa Altaylı Parkında kutlandı. Zeki hocanın Kuran tilavetiyle başlayan program Grup Rahmetin okuduğu Kürtçe mevlit sonrası Bilal, Burhan ve grup Rahmet`in birbirinden heyecanlı ve hareketli ilahileri ile coşkunun doruğuna çıkarken konuşmacı olarak programa katılan Doğruhaber Gazetesi yazarı Said Şahin ve bölgenin tanınmış âlimlerinden Molla Abdulbari Çelik Hocanın konuşmaları büyük bir ilgiyle dinlendi. Ayrıca küçük kız çocuklarından oluşan ilahi ekibi de okudukları ilahilerle büyük beğeni topladı.
Vali Karaloğlu, Deprem Konutlarında İncelemelerde Bulundu: Van Valisi Münir Karaloğlu, TOKİ tarafından Topaktaş Köyü`nde depremzede köylüler için yaptırılan çelik konstrüksiyonlu konutların inşaatında incelemelerde bulundu.
 
ŞEHRİVAN GAZETESİ: Yağmura Rağmen Kutlama: Peygamber sevdalıları tarafından "kutlu doğum haftası nedeniyle bir etkinlik düzenlendi. Sıhke Caddesi Altaylı Parkında yapılan etkinliğe binerce kişi katılımıyla gerçekleşirken yağan yağmur vatandaşlara zor anlar yaşattı.
Köylerin Elektrik Sorunu Çözüldü!: Türkiye Muhtarlar Derneği Çaldıran Şube Başkanı Adem Çınarbay`ın başkanlığında 20 köy muhtarı, Van Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret ederek köylerinde yaşanan sıkıntıları dile getirdi.
BÖLGE GAZETESİ: Peygamber sevgisi yağmur dinlemedi: Mustazaflar ile Yardımlaşma Derneği (Mustazaf-Der) Van Şube Başkanlığı`nın Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında `Peygamber Sevdalıları` adı altında düzenledikleri mitinge, etkili olan yağmura rağmen çoğunluğunun kadınlardan oluşan binlerce kişi katıldı.
"Çamurlu su içiyoruz": Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van milletvekilleri Mustafa Bilici ve Fatih Çiftçi, konteynır kentleri ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi. Depremzedeler, "Maddi ve manevi olarak hükümetten destek aldık. Fakat her nedense yerel yönetim bize hiç bir yardım yapmadı. Bize Allah`ın suyu bile çok görülüyor. Çamurlu su içiyoruz" diye feryat ettiler.
 
PRESTİJ GAZETESİ: Binlerce kişi katıldı: Sıhke Caddesi Altaylı Pakında düzenlenen miting, binlerce kişinin katılımıyla yapıldı. Miting yoğun yağmur altında yapılırken vatandaşlar yağmurdan dolayı zor anlar yaşadı. Yağmura rağmen coşkulu geçen kutlamalara binlerce kişi katıldı.
Tatmin edici değil: Yeni Teşvik Paketi önceki gün açıklandı. Ancak paketle ilgili endişeler hâkim. VATBO Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Irak, Yeni Teşvik Paketi ile bölgeye yatırım geleceğine dair endişeli olduğunu söyledi.
(Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir