• DOLAR 32.535
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2432.14
  • ...
5 yılda 2 milyon dolarlık soygun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te son 5 yılda aralarında kuyumcu, döviz bürosu ve bir iş adamının evinin de bulunduğu 5 yerden 2 milyon dolar civarında döviz ve altın çalan 5 şüpheli, düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Geçtiğimiz hafta Şahinbey ilçesinin Binevler Mahallesi Üniversite Bulvarı'nda bir kuyumcu dükkanında meydana gelen olayın ardından geniş çaplı çalışma başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucu Celalettin G., Ercan İ. ve kardeşi Erdal İ. isimli şüpheliler düzenlenen operasyonla gözaltına aldı.

Gözaltına alınan şüphelilerin geçmiş tarihlerde meydana gelen benzer silahlı yağma olaylarıyla ilgili olarak yapılan araştırma ve çalışmalar neticesinde daha önce de aralarında kuyumcu, döviz bürosu ve bir iş adamının evinin de bulunduğu 5 yerden 2 milyon dolar civarında döviz ve altın çaldığı tespit edildi.

Soygunların yapıldığı yerlerdeki güvenlik kamera kayıtlarını izleyen polis, şüphelilerin bu soygunlarda kullandığı sahte plakalı otomobilin marka ve model bilgisiyle kentteki aynı marka ve modellerde olan yaklaşık 2 bin otomobili incelemeye aldı. Otomobillerdeki, jant rengi, ayna şekli gibi farkları tespit eden polis, şüphelilerin hırsızlıklarda kullandığı otomobilin gerçek plakasına ve hırsızların kimliklerine ulaştı.

Yapılan çalışmanın ardından İzzet Ö, Halil İbrahim K. İsimli 2 şüpheli daha gözaltına alındı. Emniyette sorgulanan şüphelilerin, 2013 yılında Şanlıdere Caddesi'ndeki PTT şubesini ve Yeşilırmak Geçidi'ndeki bir market zincirinin şubesini soyarak yaklaşık 4 bin lira çaldığı belirlendi.

Şüphelilerin 2016 yılında ise Suriyeli iş adamı Hasan Cafer'e kendilerini polis olarak tanıtarak ellerini kelepçeledikten sonra 1,5 milyon dolarını çaldıkları tespit edildi.

Şüphelilerin yine 2016 yılında bir döviz bürosuna otomatik silahlarla ateş ederek girdikleri, buradaki 400 bin lira değerinde döviz ve parayı çaldıkları belirlendi.

Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir