• DOLAR 32.595
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2505.43
  • ...
HÜDA PAR`lı adaylar Bitlislilerden destek istedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Haziran'da yapılacak olan 27'nci dönem milletvekili seçimlerinde adaylıkları kesinleşen HÜDA PAR Bitlis milletvekili adayları, Bitlislilerin kendilerini yalnız bırakmayacaklarına inandıklarını belirterek 24 Haziran seçimleri için Bitlis seçmeninden destek istediler.

HÜDA PAR'dan Bitlis 1. sıra milletvekili adayı olan Cengiz Karakaya, Bitlis halkına adil bir hizmet sunmak için yola çıktıklarını hatırlatarak, halkın kendilerini yalnız bırakmayacaklarına inandığını belirtti.

"Bitlis halkı vaat değil icraat istiyor"

Halkın kendilerini iyi tanıdıklarını dile getiren Karakaya, "Ülkemiz bir seçim atmosferine girmiş durumda. Bir ay sonra halkımız sandığa gidecek ve kendilerini temsil edecek vekilleri seçecektir. Bitlis'i de mecliste temsil etmek isteyen adaylar belirlendi. Halkımız bu adayları gördü. Bizlerde 'Gerçek adalet, dürüst siyaset' şiarıyla yola çıkan ve sürekli halkla içe içe olan HÜDA PAR'dan aday olduk. Bu memleketin bir çocuğu olarak, halkımızın sorunlarını, sıkıntılarını, istek ve taleplerini en iyi bilenlerdeniz. Çünkü bizler hiçbir zaman seçim endeksli çalışmadık. Her zaman ve her zeminde, Bitlisli kardeşlerimizin sorunlarının çözülmesi noktasında, elimizden gelen tüm gayretleri sarf ettiğimize bu halkımız şahittir. Kadim kent olan Bitlis'in yıllardan beri kangrenleşmiş sorunlarının çözülmesi için, halkımızın 24 Haziran'da bu yetkiyi sandıkta bize vereceğine inancım tamdır. Artık Bitlis halkı, vaat değil icraat istiyor." dedi.

"Herkesin ve kesimin sesi olacağız"

Bitlis adına büyük ve güzel projeleri olduğunu, ekonomik olarak çıkmazın içerisine girmiş olan Bitlis esnafının ancak HÜDA PAR'ın medeniyet projeleriyle nefes alabileceğinin altını çizen 2. sıra milletvekili adayı Celal Gül, herkesin ve her kesimin sesi olacaklarını vurguladı.

Gül, "2013 yılından bu yana HÜDA PAR Bitlis İl Başkanlığı görevini yürüttüm. 5 yıllık bu zaman zarfında sürekli halkımızla iç içe olduk. Esnafımızı ziyaret edip, sorunlarını dinledik. Nerede bir mazlum gördüysek oraya gittik. Bitlis halkına hizmet için elimizden geleni yapmaya çalıştık. Halkımız bunu gördü; Seçimden seçime kapılarını çalmadığımızı, her zaman yanlarında olup dertleriyle dertlendiğimizi gördü. Bizler, ekonomi, siyasi ve kültürel olarak geri bırakılmış kentimizin bu sorununu adil bir şekilde çözmek ve bunu her platformda dile getirmek adına aday olduk. İnanıyoruz ki Bitlis'in geri kalmışlık sorunu, HÜDA PAR'ın projeleriyle çözülebilir." diye konuştu.

"Bitlis'in kangrenleşmiş sorunları, ancak HÜDA PAR'ın projeleriyle çözülebilir"

Bitlis'in kangrenleşmiş sorunlarına da dikkat çeken Gül, şunları söyledi: "Bitlis, gerçekten bugün hak etmediği bir konumdadır. Bağrında yetiştirdiği evliyalarıyla, tarihi ve kültürüyle, medreseleriyle, doğası ve bulunduğu konum itibariyle bir medeniyet şehri olan kentimiz, maalesef küçük bir köy haline gelmiş durumda. İşsizlik tavan yapmış, esnaf kan ağlıyor, uyuşturucu almış başını gidiyor. Halk, vekâlet verip gönderdiklerini 5 yılda bir ya görebiliyor ya da göremiyor. Siftah yapmadan iş yerini kapatan esnaf çek ve senetlerini ödeyemez duruma gelmiş. TOKİ'lerin banka borçlanmasına saplanan vatandaşlar, bir çıkmazın girdabına girmiş. Geçim kaynağının yüzde 70'i tarım ve hayvancılığa bağlı olan kentte tarım bitmiş, hayvancılık tükenmiş, çiftçi çaresiz bir durumda. Neresinden tutsanız elinizde kalacak olan bir kentin bu sorunlarının çözülmesi için 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde halkımızın desteğine talibiz."

"Halkın hizmetine talibiz"

Bugüne kadar halkın desteğiyle seçilenlerin, halka sırtını çevirdiğini dile getiren 3. sıra milletvekili adayı Şeyh Eşref Oran, "Bugüne kadar Bitlis halkına çok vaatler verildi. Maalesef verilen vaatler seçim bittikten sonra unutuldu. Yine bir seçim dönemi ve yine kâğıt üzerinde sıralanan vaatler var. İnanıyoruz ki artık kadim Bitlis halkı, bu içi boş vaatlere aldanmayacaktır. Gerçekten Bitlis'e hizmet edecek adayları tercih edecektir. Biz bu hizmete talibiz. Bu hizmeti yapabileceğimize de inanıyoruz. Huzur, barış, kardeşlik, adalet ve Bitlis'in kalkınması için 24 Haziran'da, HÜDA PAR olarak halkımızın oylarına talibiz." ifadelerini kullandı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir