• DOLAR 32.345
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2307.127
  • ...
Vali Zorluoğlu`nun talimatı ile VASKİ seferber oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van'da dün etkili olan yağışlar sonrası DSİ kanallarının bazı yerlerde tıkanması ve derelerin taşması sonucu bazı bölgelerde ev ve işyerleri su altında kaldı.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun talimatıyla gerekli müdahalelerde bulunduklarını belirten VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, "Vatandaşlar mağdur olmasın diye tüm imkânlar seferber edildi. Erciş, Çaldıran, Gürpınar ve Muradiye'deki beş adet Vidanjörümüz de merkeze getirilerek çalışmalara dâhil ettik. Tüm ekip ve araçlarla alarma geçildi. Müdahale sonucu vatandaşların mağduriyeti giderildi." dedi

Ekiplerle birlikte yağıştan etkilenen mahallelerde vatandaşlarla görüşerek, çalışmaları yerinde takip ettiklerini belirten Tekataş, Van'da dün etkisini artıran sağanak yağışların hayatı olumsuz etkilediğini, yağışlar nedeniyle bazı ev ve işyerlerinin su altında kalmasından dolayı seferberlik ilan ettiklerini söyledi.  

Tüm ilçelerdeki ekip ve araçları da Van merkeze yönlendirdiklerini belirten Teketaş, ekiplerin sabaha kadar çalışmalarını devam ettirerek, mağduriyetleri gidermeye çalıştığını söyledi.

Ekiplerin, selden zarar gören mahallelerdeki çalışmaları devam ediyor. (İLKHA)   

 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir