• DOLAR 32.571
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2433.328
  • ...
İsrail, Alman Edebiyatçının Filistin`e Girişini Yasakladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MERK - Siyonist İçişleri Bakanlığı Nobel ödüllü Alman edebiyatçı Günter Grass`ın yayımlanan bir şiiri nedeniyle işgal altındaki Filistin topraklarına girişini yasakladı.
 
Siyonist İçişleri Bakanlığı Nobel ödüllü Alman edebiyatçı Günter Grass`ın yayımlanan bir şiiri nedeniyle işgal altındaki Filistin topraklarına girişini yasakladı.
 
Siyonist İçişleri Bakanı Eli Yishai, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, eski Nazilerin ülkeye girişini yasaklayan bir yasa çerçevesinde 84 yaşındaki Grass`ın ülkeyi ziyaret etmesine yasak getirildiğini belirtti.
 
Yishai, ``Günter, yalan ve çarpık eserlerini yaymaya devam etmek istiyorsa bunu izleyici desteği bulacağı İran`da yapmasını tavsiye ediyorum`` dedi.
Grass, İkinci Dünya Savaşı`nın son aylarında Nazi Almanyası`nın askeri kollarından biri olan Waffen-SS birliğinde görev aldığını 2006 yılında itiraf etmişti.
 
Günter Grass, nükleer gücü olan bir İsrail`in dünya barışını tehdit ettiğini belirten ve hem Siyonist işgal rejiminin, hem İran`ın nükleer tesislerinin denetlenmesi çağrısında bulunan ``Was gesagt werden muss`` (Söylenmesi gereken söylenmeli) adlı şiirini geçen hafta yayımlamıştı.
 
Grass, Almanya`nın ve Batı`nın Siyonist işgal rejimine sınırsız desteğinin işgal rejimini İran`a nükleer bir saldırı düzenlemeye teşvik edebileceğini söylemiş ve ülkesinin Siyonist işgal rejimine en son teknolojiyle donanımlı nükleer denizaltılar vermesini eleştirmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir