• DOLAR 32.39
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2325.83
  • ...
Diyarbakır Basınından Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır ve çevre ilçelerde yaşanan gelişmeler yerel gazetelere şöyle yansıdı.

Özgür Haber: Teşvikler, Türkiye`nin Doğu`sunu Çin`e Çevirebilir
Perşembe günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın açıkladığı yeni teşvik paketi ile ilgili bir açıklama yapan Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu; "Yeni teşvikler, sanayi üretiminin ve ihracatın arttırılması açısından çok önemli bir fırsattır. Dünyada baş gösteren kriz dolayısıyla Türkiye için en büyük tehdit cari açık konusunda ciddi avantajlar içermektedir. Bu teşvikler ile Türkiye`nin cari açığının kapatılması, yüksek teknolojik bir üretim standardına geçişin yolu açılmış oluyor" dedi.

Apartmanlardaki Hükümet Konakları!
Büro Emekçileri Sendikaları (BES) Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır`da Kaymakamlıklar, Yargı, Adliye, Maliye, Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili olarak detaylı bir rapor hazırladı. Raporda, Diyarbakır`da, 2009 yılında 4 merkez ilçe oluşturulmasına rağmen, hükümet konaklarının apartmanlarda hizmet verdiği belirtilerek, bunun sıkıntılara ve mağduriyetlere yol açtığı vurgulandı.

Diyarbakır Söz: 3 Ay Arayla İntihar Ettiler
Şanlıurfa`nın Viranşehir ilçesinde iki kardeş 3 ay arayla intihar etti. Edinilen bilgiye göre saat 17.00 sıralarında, evli ve 2 çocuk babası Eyüp Arslan`ın cesedi evinde tavana asılı bir şekilde bulundu. Olay yerine gelen polisler, incelemelerde bulundu. Eyüp Arslan`ın cenazesi Viranşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırılarak otopsi yapıldı. Savcılık, olayla ilgili geniş soruşturma başlattı.

Güneydoğu Güncel: Molla Açılımına Rekor Başvuru
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hayata geçirilen "Melle" projesi kapsamında Diyarbakır`a alınacak 82 kişilik Molla kadrosu için 350 başvuru yapıldı. (M. Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir