• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
"Ateşin önünde oruç tutmak iman gücüyledir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Kızıltepe ilçesindeki fırıncı esnafı, ateşin sıcaklığına aldırış etmeden sabahtan akşama kadar yaklaşık 300 derece sıcaklığın önünde çalışarak oruç tutuyorlar.

Sıcaklığın önünde oruçlu halde çalıştıklarını belirten fırıncılar, bunun Allah'ın kendilerine bir lütfü olduğunu ve hallerinden memnun olduklarını belirttiler.

Babadan kalma fırıncılık mesleğini çocukluğundan bu yana yaptığını söyleyen işletme sahibi Bülent Gürel, mesleğini severek yaptığını ifade etti.

Gürel, "Sabah saat 08.00'de işe başlıyoruz, 12.00'de ara veriyoruz. 2-3 saat dinlendikten sonra akşama kadar fırın kapısında ateşin önünde çalışıyoruz. Ramazan'da ateşin yanında oruç tutmak Allah'u Teâlâ'nın bize verdiği bir hediyedir. Ateşin önünde oruç tutmak da bir ibadettir. Ateşin önünde oruç tutmak iman gücüyledir. El alem klimaların önünde otururken biz ise iftara ekmek yetiştirmek için fırın biraz daha ısınsın diye odun atıyoruz. Çok şükür halimizden memnunuz. Oruç tutmak isteyen herkes tutabilir yeter ki kanaati tam olsun. Kimse tutamıyorum diye bahane aramasın. Biz 300 derece ateşin önünde oruç tutabiliyorsak herkes tutabilir. Oruç tutan zaten kendisi ve Allah için tutar. Ramazan 11 ayın sultanıdır 11 ay boyunca yiyiyoruz, içiyoruz bir ayda yemeyelim bu ayın mükâfatından mahrum kalmayalım." şeklinde konuştu.

"İmtihanımız ateşin önünde oruç tutmakladır"

Yaklaşık 30 yıldan bu yana fırıncılık mesleği yaptığını ve ateşin sıcaklığının önünde oruç tuttuğu belirten ustabaşı Ali Saruhan ise "Mesleğimiz fırıncılıktır, ekmeğimizi bu meslekten çıkarıyoruz. Yaklaşık 30 yıldır bu mesleği yapıyorum ve çok şükür orucumu da tutuyorum. Bir insan sahura kalkıp oruca niyet ettiğinde Allah'u Teâlâ ona yardım ediyor. Nasibimizde ateşin sıcaklığının önünde oruç tutmak varmış. Bizim de imtihanımız ateşin önünde oruç tutmakladır, çok şükür halimizden memnunuz." dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir