• DOLAR 32.561
  • EURO 34.931
  • ALTIN 2426.415
  • ...
Adana Basınından Başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Adana`da yayımlanan gazetelerin bazı haber başlıkları şöyle:

ÇUKUROVA MERHABA GAZETESİ: Adana`da Kutlu Doğum Coşkusu
Peygamber Sevdalıları Platformunca İstasyon Meydanı`nda organize edilen mitingde Arapça olarak hazırlanan pankart ve Kuran ayetlerinin yer aldığı bayraklar dikkat çekti. Yapılan konuşmalarda Hz. Muhammed`in evrensel prensiplerine dikkat çekilerek, insanlığa getirdiği yüce değerler anlatıldı. Sık sık tekbir getirilen etkinlikte Kuranı Kerimden ayetler okunarak, ilahiler söylendi.

Kanal`da Ölümüne Serinlik

Yaz aylarında serinlemek için havuz yerine hayatları pahasına sulama kanallarına giriyorlar. Adana`da her yıl onlarca çocuğunun boğulduğu DSİ`ye ait sulama kanalları, hava sıcaklığının 27 dereceyi göstermesiyle birlikte yine çocukların akınına uğradı.
 
İLKHABER GAZETESİ: Kutlu Doğum Coşkusu
Hz. Muhammed`in doğum gününü kapsayan; `Kutlu Doğum Haftası` çerçevesinde Peygamber Sevdalıları Platformunca Adana İstasyon Meydanı`nda da bir miting düzenlendi. Yoğun ilgi gösterilen mitingde sık sık tekbirler getirilirken, Kuranı Kerimden ayetler okunup, ilahiler söylendi.

Sıcak ve güneşli havaya rağmen yoğun ilginin gösterildiği mitinge katılanlar, yapılan üst aramasının ardından meydana alınırken, alandaki güvenliği de polis dışında Peygamber Gönüllüleri Platformu üyeleri sağladı. Mitinge katılanlar taşıdıkları pankart ve dövizlerle de Hz. Muhammed`e olan sevgisini ortaya koyarken, genç bir kızın taşıdığı ` Anam Babam Feda Sana Ya Muhammed` dövizi dikkat çekti.
 
Küçük Ali`ye Şefkat Eli Uzanacak
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, bir polis memurunca tesadüfen bulunan ve işkence gördüğü belirlenen 6 yaşındaki Ali E.`nin ailesinin şiddete maruz kaldığı gibi şiddete eğilimli bir aile olduğunu vurguladı. Şahin, küçük çocuğun tesadüfen bulunmasının ise onun hayatında yeni bir dönemi başlattığını dile getirerek, kendisine şefkat elinin uzatıldığını söyledi.
 
EKSPRES GAZETESİ: Adana Kaçak Cenneti
İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Abdullah Bakır, kentteki 550 bin civarındaki konutun yüzde 40`nın kaçak olduğunu söyledi.

Hastanede Taciz İddiası
Kozan İlçesinde, Devlet Hastanesinde görevli uzman doktor hakkında; bir hemşire ve stajyer öğrencilere tacizde bulunduğu iddiasıyla soruşturma açıldığı ve doktorun açığa alındığı bildirildi.
 
TOROS GAZETESİ: `Ana Kız Okuldayız` Kampanyası Hız Kazandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın liderliğinde eşi Emine Erdoğan`ın himayelerinde 8 Eylül 2008`den bu yana yürütülen `Ana Kız Okuldayız` kampanyası kapsamında Adana`da 3 yılda 12 bin 934 kişi okuryazar oldu.
(Ayhan Kaya-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir