• DOLAR 32.379
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2325.646
  • ...
Türkiye ve dünya gündemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Başbakan Binali Yıldırım ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan`ı ayrı ayrı kabul edecek, eski milletvekilleriyle iftarda bir araya gelecek.

2- Başbakan Binali Yıldırım, ATO Congresium'da MÜSİAD'ın geleneksel iftar programına katılacak

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bakanlığı ile Alman Kalkınma Bankası arasında MEB Başöğretmen Salonu'nda imzalanacak Kriz Zamanlarında Herkes İçin Eğitim-II Projesi Ek Fon İmza Töreni'ne iştirak edecek.

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış merasimi ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtımı töreni ile sahur programına katılacak, valiliği, belediyeyi, partisinin il başkanlığını ve esnafı ziyaret edecek, iftar programına iştirak edecek.

5- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, milletvekili adaylarıyla AK Parti Asarcık, Kavak, Ladik, Havza ve Vezirköprü ilçe başkanlıklarını ziyaret edecek.

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Ankara Spor Salonu`nda basın toplantısı yapacak.

7- CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Erzincan ve Sivas'ta miting düzenleyecek.

8- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gebze-Halkalı banliyö hattında test sürüşü ve basın açıklaması yapacak, Piri Reis Üniversitesi Fahri Doktora Töreni'ne katılacak.

9- TÜİK, mayıs ayı Tüketici Güven Endeksi'ni açıklayacak.

10- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Türkiye'deki üniversitelerde lisans eğitimi gören ve enstitülerde yüksek lisans, doktora yapan uluslararası öğrencilerle YÖK'te iftar yemeğinde bir araya gelecek.

11- FETÖ davaları

- Akıncı Üssü darbe davasında 473 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 155 sanığın yargılandığı davaya, Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

- 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 87 sanığın yargılandığı davaya devam edilecek.

- Darbe girişiminde, kapatılan Kuleli Askeri Lisesi, Vaniköy, Beykoz'da yaşananlar ve Çengelköy Polis Merkezi'nin işgali ile burada çıkan olaylarda 8 kişinin şehit edilmesine ilişkin 14'ü eski polis 117 sanığın yargılanması, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde sürecek.

- Darbe teşebbüsünde Atatürk Havalimanı'nın işgal girişiminde bulunulması ve burada çıkan olaylarda 2 kişinin şehit edilmesine ilişkin 95'i tutuklu 159 sanığın İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nce yargılanmasına, Silivri Alibey Spor Salonu'nda devam edilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir