• DOLAR 32.59
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2492.524
  • ...
Kompozisyon yarışmasına katılan öğrenciler ödüllendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen "Hayalimdeki 2053 Türkiye'si" kompozisyon yarışmasına katılan ortaokul ve lise öğrencilerinin birincileri ile dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Şahinbey Belediyesi'nin Türkiye genelinde düzenlediği ve on binlerce kişinin katıldığı "Hayalimdeki 2053 Türkiye'si" kompozisyon yarışmasında başarılı olan öğrenciler velileriyle birlikte Gaziantep'e geldi.

Programda il dışından gelen öğrencilere ve velilere kentin en büyük ilçesi Şahinbey'i anlatan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Şahinbey Gaziantep'in merkez ilçesidir. Şahinbey ilçemizde 902 bin 424 vatandaşımızın yanı sıra 300 binin üzerinde de Suriyeli misafirimiz bulunuyor. Toplamda bir milyon 200 binden fazla kişi Şahinbey ilçemizde yaşıyor. Şahinbey ismi de Gaziantep'in Kurtuluşunda Kilis yolunu keserek, silah arkadaşlarıyla birlikte Fransızları durduran ve köprübaşında şehit edilen kahramanımızın ismidir. Esas ismi Mehmet Sait olup, lakabı da Şahinbey'dir. Dolayısıyla 1989 yılında ilçemiz kurulurken, o büyük kahramanın ismi ilçemize verildi." dedi.

Tahmazoğlu, "Eğitim her şeyin başı ve eğitim olmadan hiçbir şey olmuyor. Gençler bizim geleceğimiz. Gençlerimize ve eğitime ne kadar çok yatırım yaparsak, ülkenin geleceğine de o kadar yatırım yapmış oluyoruz. 2015 yılında başlattığımız 'Gaziler Diyarından Şehitler Diyarına' projemizle de şu ana kadar 75 bin lise öğrencimizi biz uçakla Gaziantep'ten Çanakkale'ye götürerek şehitler diyarını ziyaret ettirdik." ifadelerini kullandı.

Projede emeği geçenlere teşekkür eden Tahmazoğlu, "Şu an ortaokul ve lisede okuyan öğrencilerimiz 2053 Türkiye'sini gerçekleştirecek nesil. Yaşları şu an 15-17 olan öğrencilerimiz 2053 yılında 50'li yaşlarında olacaklar. Bu öğrencilerimiz, ülkede cumhurbaşkanı, bakan, milletvekili, vali, işadamı ve öğretmen olacaklar. Ama nasıl bir Türkiye hayal ediyoruz. Biz bunu merak ettik, bu nedenle Türkiye çapında bu kompozisyon yarışmasını düzenledik, bize 19 bin 377 tane kompozisyon başvurusu geldi. Üniversite ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nden kurduğumuz jüri ile kompozisyonlar tarandı, içerisinden 50 ortaokul ve 50 lise öğrencilerimizden oluşan ilk 100 kişiyi buraya davet ettik." şeklinde konuştu.

Programda Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe de bir konuşma yaptı. Programın sonunda öğrencilere ödülleri verildi.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir