• DOLAR 32.385
  • EURO 35.417
  • ALTIN 2326.88
  • ...
Mahalleli elektrik kesintilerine isyan ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Silopi ilçesi Yenişehir Mahallesi 134'üncü sokaktaki 10 hanenin elektrik telleri 3 gün önce mahalleye gelen Dicle EDAŞ ekipleri tarafından kesildi.

3 gündür elektriksiz olan vatandaşlar, Dicle EDAŞ'a tepki göstererek yetkililerin duruma acil olarak duruma çözüm getirmelerini istediklerini söyledi,

Elektrik telleri kesildikten sonra kimliği belirsiz kişiler tarafından Dicle EDAŞ'ın mahalleye kurduğu kaçak önleyici Alçak Gerilim Sayaç Otomasyon Panolarından (ASOP) 15'ine hasar verildiğini ve kaçak önleyici panolara kimin saldırdığını bilmediklerin söyleyen mahalle sakinleri, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Elektrik olmadığı için sularında kesik olduğunu belirten mahalle sakinleri, Ramazan ayında perişan halde olduklarını ifade ettiler.

"TEDAŞ'ın panolarını biz kırmadık"

Ramazan ayı hürmetine elektriklerinin tekrar bağlanmasını isteyen mahalle sakinlerinden Fatma Şengül, "Biz perişan bir haldeyiz. Bu mübarek Ramazan ayının hürmetine elektriklerimizi bağlasınlar. Pazar günü, sabahın köründe gelip elektriklerimizi kestiler. TEDAŞ yetkilileri diyor ki, 'size elektrik vermeyeceğiz.' Biz elektrik faturalarımızı ödüyoruz. Biz akşamları kapımızı kapatıp evimize girdiğimiz zaman nerden bileceğiz ki, dışarda kim neler yapıyor. Bunu çok iyi bilsinler ki TEDAŞ'ın kutularını biz kırmadık. Elektrik olmadığı için yiyeceklerimiz dahi dolaplarda mahvoldu. Yetkililerden rica ediyoruz, bizim halimizi sorsunlar." dedi

"Ne elektrik ne de su hiçbir şey yok Mağduruz!"

3 gündür Dicle EDAŞ'ın elektriği kestiği için mağdur odluklarını belirten Osman Algur, "3 gündür elektriklerimizi kesmişler. Elektriği yeraltına alacaklardı, bitirmeden elektriğimizi kestiler, elektriksiz kaldık. Bu Ramazan ayında sokak başlarında, gölgeliklerde oturuyoruz. Ne elektrik ne su hiçbir şey yok. Mağduruz. Yetkililerden rica ediyoruz, bu soruna acil olarak bir el atsınlar, çözüm bulsunlar." ifadelerini kullandı

"Kaymakam ve yetkililer halkın halini sorsun"

Delila Şengül ise şöyle konuştu: "Kaymakamımızdan rica ediyoruz. Elinde yetki olanlara rica ediyoruz. 3 gündür elektrik mağduruyuz. Ramazan ayıdır, oruçluyuz. Bu millet günah değil mi, perişan olduk burada. Buranın sıcaklığını herkes bilir, klimasız yaşanmaz. Bizim direkteki elektrik tellerini kestiler. Karanlıktan çocuklarımız sokağa çıkmaya korkuyor. Kaymakam ve yetkililer halkını halini sorsun."

"LGS'ye gireceğim, elektrik olmadığı için ders çalışamıyorum"

Sene sonu Liseye Geçiş Sınavı'na gireceği için ders çalışması gerektiğini vurgulayan 8'inci sınıf öğrencisi Devran Tokak, yetkililerin elektrik sorunun çözmesini istedi.

Tokak, "Ben sekizinci sınıfa giden bir öğrenciyim. 2 gündür ders çalışamıyoruz. Elektrik olmadığı için her yer karanlıktır hiç bir şey göremiyorum. Bu nedenle yazılarımı da okuyamıyorum. Bu elektriği yapmalarını istiyorum. Ben Liseye Geçiş Sınavı'na çalışan bir öğrenciyim. 12 gün kalmış sınava, çok çalışmam lazım. Bu kısa sürede bir şeyler yapmak istiyorum. Ama bu elektrik kesintisi yüzünde bir şey yapamıyorum. Yetkililerin buna müdahale etmelerini istiyorum. "  ifadelerini kullandı. (Ahmet Uçar - İLKHA)






































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir