• DOLAR 32.576
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2431.492
  • ...
İLKHA'nın gündeme taşıdığı 600 hanelik mahalleye cami yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İLKHA'nın gündeme taşıdığı ve yaklaşık 600 hanelik mahallede Hüsrevpaşa Mahallesinde caminin temelli atıldı.

Yaklaşık olarak 12 yıl önce 400 hane olarak inşa edilen ve zamanla 600 haneye ulaşan 2 bin 500 nüfuslu Afet Konutlarına aradan geçen 12 yıla rağmen cami yapılmadığını belirten Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, caminin temel atma töreninde açıklamalarda bulundu.

Geldiği ilk günden bu yana mahallelinin burayla ilgili taleplerinin kendisine iletildiğini belirten Ustaoğlu, "12 yıldır afet konutu olarak yapılmış olan bu bölgeye caminin yapılmamış olması üzüntü vericidir. Yan tarafta ceza evi var. Buraya ziyarete gelen vatandaşlarında bu anlamda ihtiyaçlarını karşılayacağı bir cami yoktu. Bitlis Belediyesi olarak 380 metrekare civarında olan ve aynı anda 400'ün üzerinde cemaatin birlikte ibadet edeceği camimizin temelini atıyoruz. Yüklenici firmamız 60 gün içinde cami inşaatını bitireceklerini söyledi. İki ay içinde bitirilip faaliyete geçecek. Böylelikle belediye olarak vatandaşın en fazla ihtiyaç duyduğu, ibadetini yapacağı bu hizmeti yerine getirmiş olacağız. Alt katta bayan erkek lavabolar, taziye evi ve Kur'an kursu olacak. Mahallemiz ilk defa camisine kavuşuyor. Hemen arka tarafta da yine çocukların ve gençlerin çok rahat kullanacağı güzel bir parkında ihalesini yaptık. Camimizde genç ve çocuklara hitap eden semt sahaları ile eğlence alanlarını da yapacağız." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından İl Müftüsü M. Faysal Geylani tarafından dua edildi. Vali Ustaoğlu, beton mikserin botununa basarak caminin temelini attı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir