• DOLAR 32.518
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2432.252
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;
 
Batman Basın.Com; `Yağmur Peygamber Aşkına Engel Olamadı!`
Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Batman`ın Beşiri ilçesinde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğinde yoğun yağmura rağmen Beşiri halkı peygambere olan sevgisini gösterdi.

`Sinan Köyünde "Kutlu Doğum" Etkinliği Düzenlendi`
Batman Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye Köy-Der tarafından Bismil`in Sinan Köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Coşkulu ve ara ara duygulu geçen etkinlikte yapılan konuşmalarda Hz Peygamberin (s.a.v) yaşantısına vurgu yapıldı.
 
Batman Mezopotamya Gazetesi; `Sason`da Rahmet Peygamberi Coşkusu!`
Peygamber Sevdalıları Platformu`nun Batman`ın Sason ilçesinde düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğinde, Peygambere itaat ve çocukların Kur`an ahlakıyla yetiştirmesine dikkat çekildi.
`MÜSİAD`dan Teşvik Paketine Destek`
MÜSİAD Batman Şube Başkanı Suad Özdemir, Başbakanın açıkladığı yeni teşvik paketinin bugüne kadar açıklanan en kapsamlı teşvik paketi olduğunu belirterek, Batman`ın da 6. bölgede bulunması nedeniyle teşviklerden en iyi biçimde faydalanma şansı yakaladığını açıkladı.
 
Batman Pusula Gazetesi; `Nisan Ayı Kur`an Meali Sınavı Yapıldı`
Kur`an Nesli Platformu`nun daha önce duyurusunu yaptığı "Kur`an İkliminde Her Aya Bir Sınav" adlı programın ikinci sınavı dün akşam birçok merkezde yapıldı.
`Kutlu Doğum Ayı Artık Nisan Ayına Sığmıyor`
Eğitim Bir-Sen Kozluk şubesi `Hz Muhammed ve Merhamet` adlı konferans düzenledi. Programda yapılan konuşmalarda Kutlu Doğum Etkinliklerinin artık Nisan ayına sığmadığına dikkat çekildi.
 
Batman Medya Gazetesi; `Küçük Mecliste Eğitim Sorunları Tartışıldı`
Batman Küçük Millet Meclisi, Nisan Ayı Ön Yargılar Giremez toplantısını Batman Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirdi. Yazar/Eğitimci Mehmet Şarman moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, `4+4+4 Eğitim Sistemi`, `Eğitim ve Öğretim Sorunları` konuları üzerinde duruldu.
`Mahalleler Yarışıyor`
Batman Emniyet Müdürlüğünün hazırladığı `Mahalleler Yarışıyor` projesi futbol turnuvası 42 mahalleden 600 Öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Batman Gazetesi; `Kırsalda Mühimmat Ele Geçirildi`
Hasankeyf ilçe kırsalında düzenlenen operasyonda PKK`ya ait 4 ayrı sığınak ve sığınak içerisinde çok sayıda mühimmat ele geçirildi.
`Gercüş`te Kutlu Doğum`
Kitleleri meydanlara toplayarak Resulullah`ın nurlu doğumunu kutlayan Peygamber Sevdalıları Platformu, Gercüş`te coşkulu bir etkinlik gerçekleştirdi.
 
Batman Postası; `Batman Yeşilleniyor`
Batman`daki fidan satıcıları Batmanlıların yeşil alana önem verdiklerini belirterek bu durumun sevindirici olduğunu ifade ediyorlar.
 
Batman Barış Gazetesi; `Sahi Bizim Stat Nerde?`
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) Samsun, Diyarbakır, Adana, Kocaeli ve Sakarya illerine inşa edeceği stat projeleri netleşirken, Batman stadı ile ilgili somut gelişme henüz yok.
`Maksat Hayvanlar Susuz Kalmasın`
Gercüş Kaymakamlığı ile GAP İdaresine bağlı Tarımsal Eğitim Yayım Projesi (TEYAP)`ın işbirliği ile Gercüş`e bağlı 5 köye hayvanlar için suluk dağıtımı gerçekleştirildi.
 
Batman Duruş Gazetesi; `Kozluk`ta SGK Merkezi Açıldı`
Batman`ın Kozluk ilçesinde Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezi açıldı. Daha önce SGK işlemlerini yaptırmak isteyen vatandaşlar Batman`a gelmek zorunda kalıyordu.
 
Batman Doğuş Gazetesi; `Yuh Artık`
20 yıldır ölüm tehlikesiyle yaşıyorlar. Batman da bina içerisinde bulunan elektrik direğini görenler hayrete düşüyor. 20 yıldır ölüm tehlikesiyle birlikte yaşayan bina sakinleri direğin bina içerisinden çıkartılması istiyor.
Batman Umut Gazetesi; `Esnaf Peygamber Sevgisini Afişlere Taşıdı`
Batman`da esnaf, kutlu doğuma az bir süre kala işyerlerine astıkları afişlerle kutlu doğum havasını erken getirdiler. Batman esnafı bu afiş ve pankartlarla bayram havası oluşturdu.
 
Batman Çağdaş Gazetesi; `Bölgeye `Avrupa Modeli` Hayvancılık!`
Geçen hafta bölgedeki beş il`in Valisi ile Avrupa`ya giden Batman Valisi Ahmet Turhan, Hollanda ve Belçika`da inceledikleri hayvancılık sektörünün, bölgede yaygınlaştırılması için olumlu görüşmelerde bulunduklarını söyledi. (Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir