• DOLAR 32.585
  • EURO 34.654
  • ALTIN 2528.06
  • ...
UNRWA Komiseri: Filistinlilerin yaralanma şekli beni şaşkına çevirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) Komiseri Pierre Krahenbühl, dünyanın 30 Mart'tan beri Gazze'de olup biteni tam olarak anlamakta aciz kaldığını söyledi.

Krahenbühl bugün Gazze'de düzenlediği basın toplantısında  Gazze'deki sağlık durumunun kurtarılması için bütün dünyaya çağrıda bulunarak, Gazze'nin insanlığın dışına çıkarılmasının bölgeye barış getirmeyeceğini söyledi. 

Gazze'deki duruma dikkat çeken BM yetkilisi Krahenbühl, "Gazze, sağlık ve insani manada bir felaketle karşı karşıya. Bunun Gazze halkı için sayılamayacak kadar olumsuz sonuçları olacak. Gazze halkının yüzde 70'i mülteci durumdadır. Son zamanlarda bunlardan bazıları hayatını kaybetti veya yaralandı. Bunlar arasında UNRWA okullarında okuyan öğrenciler de var." dedi. 

Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde yaralananların 2014 yılında meydana gelen savaşta yaralananlardan  daha fazla olduğunu belirten Krahenbühl, Gazze'deki hastane ve sağlık kuruluşlarına yaptığı ziyarette gördüğü yaralı sayısıyla şok olduğunu söyledi.

Krahenbühl, "Bu son derece tehlikeli bir şey. Gazze ziyaretimde yaralıların sayısından çok yaralanma şekilleri beni şaşkına çevirdi." diyerek yaraların, göstericilerin organlarında hasar meydana getirmek için özellikle silah kullanıldığını gösterdiğini ifade etti. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir