• DOLAR 32.594
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2509.876
  • ...
Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu için tarih verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal İstanbul'un ulaşım hatlarında devam eden projelere yönelik son bilgileri paylaştı.

9,7 kilometrelik Bağcılar (Kirazlı) - Küçükçekmece (Halkalı) MetroHattı'nın yapımına başlandığını ve kısa zamanda bitirmek için çalıştıklarını vurgulayan Uysal, şu bilgileri verdi:

'3 YIL İÇİNDE BİTECEK'

"Bu yıl sonu itibariyle inşallah Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosunu bitireceğiz. Mahmutbey'den Halkalı`ya olan metromuzun da inşaatı devam ediyor. Hat tamamlandığında buradan Mecidiyeköy'e 25-30 dakikada gidebileceksiniz. Halkalı - Gebze Marmaray Yüzeysel Metro Hattı da yıl sonu itibariyle bitiyor. Açıldığında havalimanından Halkalı'ya doğru ulaşım çok daha kolay olacak. Yine Bahçeşehir metro hattının da ihalesi yapıldı, 3 yıl içinde bitecek."

6 METRO HATTI

Halkalı'dan 3. Havalimanı'na gidecek metro hattının da tamamlanmasıyla bölgedeki ulaşımın geleceği durumdan bahseden Uysal, "Buradan Bahçeşehir'e gidecek hat var. Halkalı`dan 3. Havalimanına giden hat var. Sefaköy'den Başakşehir'e giden havarayı metroya dönüştürüyoruz. Atatürk Havalimanı'ndan Halkalı var. Bir de Beylikdüzü'ne geçen metromuz var. Yani, şu anda yapılan 2 metro hattı var. 2 tane de ihale hazırlığı içinde olduğumuz metro hattı var. Planladığımız 2 tane daha metro hattı var. Buradan toplam 6 metro hattı geçecek." değerlendirmesinde bulundu.

MÜTEAHHİTLERLE GÖRÜŞÜLDÜ

Göreve geldiklerinde metroların kısa zamanda bitirilmesi için müteahhitlerle görüşmeler yaptıklarını ve söz aldıklarını hatırlatan Uysal, "Yeni dönemde planladığımız metro hatları tamamlandığında İstanbul en rahat ulaşım imkanı olan şehirlerden biri olacak. Hizmetlerimizin devam etmesi adına 24 Haziran'da desteklerinizi bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir